İstanbul'da kalabalık 17 mahalle okulsuz

İstanbul'da kalabalık 17 mahalle okulsuz

İstanbul’da mahalleler üzerinde yapılan bir araştırma ile en değerli, en yaşlı ve en ulaşılabilir mahalleler tespit edildi. Araştırma sonuçlarına göre en yaşlı nüfusa sahip mahalleler 45 yaş üstüyle Kadıköy’de yer alırken, en genç nüfusun olduğu mahalle ise Sultanbeyli’de.

Eğitim endeksi kapsamında yapılan araştırmada ise nüfusu 20 binin üzerinde olan 17 mahallede ilkokul olmadığı saptandı. Küçükçekmece’deki Yeşilova, Esenler’deki Birlik ve Esenyurt’taki Süleymaniye Mahalleleri’nin nüfusu 20 bini geçmesine rağmen ilkokulları bulunmuyor. Derslik başına en fazla öğrenci düşen okullar incelendiğinde ise Esenyurt’a bağlı Çınar Mahallesi 52 ile birinci sırada yer alıyor.

BİR ÖĞRETMENE 50 ÖĞRENCİ

İkinci sırada yine Eseryurt’a bağlı Bağlarçeşme yer alıyor ve burada da derslik başına 50 öğrenci düşüyor. Üçüncü sırada Pendik’teki Çamlık Mahallesi (49) yer alıyor. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı açısından rapor incelendiğinde ise Esenyurt bu konuda en mağdur ilçe olarak dikkat çekiyor. Esenyurt’a bağlı Çınar, Bağlarçeşme, Akevler, Balıkyolu, Pınar ve Üçevler’deki bir öğretmene ortalama 50 öğrenci düşüyor.