Öğrencilerin zorla Kuran dersine yazdırılmasına karşı çıkan veliler kazandı!

Öğrencilerin zorla Kuran dersine yazdırılmasına karşı çıkan veliler kazandı!

İstanbul Büyükada’da öğrencilerin zorla Kuran dersine yazdırılmasına karşı çıkan velilerin direnişi sonuç verdi. Okulda artık seçmeli olarak İngilizce, drama, müzik ve görsel dersleri okutulacak.

Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu’nda ebeveynlerden izin almadan öğrencilere zorla dayatılan ‘seçmeli Kuran dersi’ için velilerin direnişi sonuç verdi. Okuldaki yeni düzenleme ile drama, İngilizce, müzik, görsel dersleri de seçmeli olarak eklendi. Okulda Kuran dersinin de hala devam ettiği ancak birçok öğrencinin yeniden düzenlenen dersleri seçtiği öğrenildi.

DİN DERSLERİNİ İMAMLARIN VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Adalar’daki okullarda din derslerini imamların verdiği ortaya çıkmıştı. “Kadro yok”, “öğretmen tayin oldu” gerekçeleriyle dayatılan uygulamada ilkokul çağındaki çocuklara derslerde sadece “dua ve surelerin” öğretildiği kaydedilmişti.

Velilerin itirazı sonucu din derslerine geçen hafta imamların girmediği görüldü.

NE OLMUŞTU?

Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu’nda  6. sınıf öğrencisi İngilizce öğretmeni kadrosu olmadığı, dersin de boş geçemeyeceği gerekçesi ile zorunlu olarak din dersine yazdırılmıştı. Öğrenci, “Mecbursun, bundan sonra böyle” ifadeleriyle din dersine girmeye zorlanmıştı. Uygulamaya karşı çıkan veli, çocuğunun din dersine girmesini istemediğini yönetime dilekçe ile bildirmişti. Ailenin itirazı üzerine okul yönetimi, “bir yanlışlık olmuş” açıklamasıyla dayatmayı meşrulaştırmaya çalışmıştı.