Türk Eğitim-Sen'den şok çıkış: FETÖVARİ bir organizasyonla...

Türk Eğitim-Sen'den şok çıkış: FETÖVARİ bir organizasyonla...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin mülakat sonuçlarına sert tepki gösterdi. Geylan, "FETÖVARİ Bir Başka Organizasyonla Mı Karşı Karşıyayız?" dedi.

Aykırı'dan Berat Temiz'in haberine göre; Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin mülakat sonuçları açıklandı. Ancak yazılı sınavdan yüksek alan öğretmenlere sözlü mülakatlarda düşük puan verilmesi dikkat çekti.

Yazılı sınavları çok yüksek olmasına rağmen sözlü mülakatlarda düşük puan verilen öğretmenler nedeniyle Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Talip Geylan, açıklanan mülakat sonuçlarında yazılı sınavları 80-90 üzerinde notları olan öğretmenlerin sözlü mülakatlarda düşük puanlar verilerek elendiklerini açıkladı.

Geylan, daha önce bu tarz olayların FETÖ zamanında yapıldığına dikkat çekerek "FETÖVARİ Bir Başka Organizasyonla Mı Karşı Karşıyayız?" diye sordu.

Geylan, yazılı puanı 86 olan İ.A'nın mülakat puanının 45, yazılı puanı 90 olan Y.Ö'nün mülakat puanının 61 ve yazılı puanı 83 olan E.İ'nin mülakat puanının 57 olduğunu söyledi.