Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar uzatıldı

Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Öğrencilerin sınıf geçme konusunda ise birinci döneme ait notları geçerli olacak.

Selçuk, "Hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren isabetli karar almak için var gücüyle çalışıyoruz. Dünya ülkelerinin pek çoğundan önce uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da şimdiden görüyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır" dedi. 

Selçuk, Liselere Giriş Sınavı ile ilgili önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını söyledi. 

Sınıf geçme konusunda öğrencilerin birinci döneme ait notları geçerli olacak. İkinci dönemde öğrencilere not verilmeyecek.

Selçuk, konuya ilişkin "Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Notları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. İkinci dönemde bir not verilmesi söz konusu değil. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, zayıf not var ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler" diye konuştu.