Ziya Selçuk'tan yeni eğitim yılı açıklaması: Okullar ne zaman açılıyor?

Ziya Selçuk'tan yeni eğitim yılı açıklaması: Okullar ne zaman açılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim yılı hazırlıklarına ilişkin açıklama yaptı.

Berlirli sınıfların 21 Eylül'de başlayacağı yüz yüze eğitim planlamasında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Bakan Selçuk, "Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız" dedi.

5 bin 200 EBA destek noktası kurduklarını, bu noktaların erişimde zorluk çeken çocukların bulundukları bölgelere kurulduğunu ifade eden Selçuk, şimdiye kadar 3 bin 358 ders çekimi yapılığını belirtti. Televizyon dışında canlı platformlar da kurulduğunu ifade eden Bakan Selçuk öğrencilere uyum konusunda paketler hazırlandığını aktardı.

Bakan Selçuk, "Yapay zekâ temelli bir eğitim içeriği olması bakımından öğrencinin ilgi ve seviyesini ölçen, öğrencinin çalışma hızına göre bölümlerini değiştiren bir zekâ; veya bir öğrencinin bilemediği sorunun hangi konudan kaynaklandığını bulan, ekrana tekrar etmesi gereken konuyu ekrana getiren bir sistem. 1 milyon öğrenci varsa bir milyon ayrı sınav yapabilen bir sistem" diye konuştu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bir araştırma yaptık uzaktan eğitimin süreciyle ilgili. Neyi çok iyi yaptık nerede eksiğimiz var bunu gördük. Bu eksiklikler saece Türkiye için söz konusu değil. Bütün dünya için canlı sınıf meselesi yepyeni bir durum. Canlı sınıfla ilgili imkanlarımızı başlangıca göre asgari 10-12 kat artırıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor."

"Öğretenler odası diye bir kuşak hazırladık. Öğretmen hangi konuda böyle bir dönemde ihtiyaç hissedebilir bunun araştırmasını yaptık. Öğretmen odalarına uzmanları davet ettik."

"Canlı derslerin kapasitesini mart ayına oranla 10 kat artırdık."

"İlk kez çocuklarımıza ders kitabının dışında öğrenci çalışma kitabı, somut olarak verilecek."

"Yüz yüze eğitimin çok daha işlevsel odluğunu biliyoruz. Ama şuanda mümkün değilse uzaktan eğitimin hakkını vermemiz gerekiyor. Tüm velilerin uzaktan eğitime sahip çıkması gerekiyor."