
25 yıllık mobilya devi iflas etti
Mobilya devi iflas bayrağını çekti. Tüm mobilyalar ucuza satılacak.
Wäscherei mobilya mağazası, 25 yıllık başarılı bir dönemin ardından kapatma kararını web sitesinde duyurdu. Wäscherei Mexikoring'deki faaliyetler son buldu.
WASCHEREI KAPANIYOR
Mağazanın Web sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "25 yılı aşkın süredir mobilya trendlerini, parti atmosferlerini ve unutulmaz anları Hamburg'a kazandırmanın ardından, Wäscherei olarak kapanmak zorundayız. Bu durum bizi derinden üzüyor" ifadelerine yer verildi. Mağazanın iflas davasının Ağustos ortasında açılması planlanırken, depo satışı Eylül ortasında başlayacak.
GENEL MÜDÜRÜN ÖLÜMÜ
Son aylarda büyük zorluklar yaşayan Wäscherei, 18 Nisan’da mağazanın uzun süreli genel müdürü Michael Eck'in beklenmedik şekilde 71 yaşında vefatını da yaşadı. Tasarım konusundaki tutkusuyla tanınan Eck, Hamburg'un iç tasarım sahnesine önemli katkılarda bulunmuş ve mağazayı birçok ünlüyle buluşturmuştu. Eck'in kaybı, mağazanın karşılaştığı zorlukların bir parçası olarak değerlendiriliyor.
İflas yöneticisi avukat Jennie Best, iflas işlemlerinin amacının şirketin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılması ve mümkünse ticari faaliyetlere devam edilmesi ya da yeni bir yatırımcı bulunması olduğunu belirtti. Ancak, yatırımcı bulunamadığı için mağaza kapanacak ve 48 çalışan yeni iş arayışına girecek.