ABD'den Brezilya ve Çin ürünlerine inceleme

ABD'den Brezilya ve Çin ürünlerine inceleme

ABD Ticaret Bakanlığı, Brezilya ve Çin tarafından üretilen ve ABD piyasasında satılan ahşap kalıp ve ahşap doğrama ürünlerine karşı anti-damping incelemesi başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (USITC), Brezilya ve Çin'den yapılan ithalatlar neticesinde ABD endüstrisinin zarar gördüğüne dair 'makul göstergelerin' bulduğu kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu ürünlerin ABD piyasındaki fiyatların çok altında satıldığı ve kalan açığın Çin hükümeti tarafından sübvanse edildiği iddia edildi.
Bakanlık, ayrıca dengeleme vergisi ile ilgili kararın 2 Nisan'a kadar alınacağını belirterek, anti-damping vergisinin de 16 Haziran'a kadar yürülüğe gireceğini açıkladı.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, ABD Başkanı Trump'ın Mart 2018'de Çin'den ithal edilen bazı ürünlere yaptığı ilave gümrük vergileriyle başlamıştı.

Ticaret savaşı, soya fasulyesinden otomotiv parçalarına, teknoloji şirketlerinden Çin'in teknolojide yerlileşme programı 'Made in China 2025' ve kilit öneme sahip teknolojilerin üretilmesinde rol alan nadir elementlerin koz olarak taraflar arasında kullanılmasına kadar genişlemişti.