ABD'nin kararı Bitcoin'i zirveye taşıdı 

ABD'nin kararı Bitcoin'i zirveye taşıdı 

Sanal para birimi Bitcoin, 11 bin 874 dolara yükselerek yeni bir rekor daha kırdı.

ABD'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verilmesinden destek bulan dijital para biriminin fiyatı 11 bin 874 dolara tırmanarak tarihi zirvesini gördü. 29 Kasım'da 11 bin 441 dolar seviyesini görmesinin ardından bir günde 8 bin 801 dolara kadar güçlü bir düşüş yaşayan Bitcoin'in fiyatı yeniden toparlandı ve rekor seviyeye tırmandı. Bitcoin şu sıralarda 11 bin 356 dolardan işlem görüyor.
Dünya'nın haberine göre, Bitcoin'in fiyatındaki güçlü artışta ABD'li CME'nin Bitcoin vadeli kontratlarını bu ay içinde işleme açacak olması etkili oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), geçtiğimiz günlerde aracı kurumlara gönderdiği bir notta, müşterilere yönelik sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiğini bildirmişti.

YENİ ZELANDA GSYİH'SINI GERİDE BIRAKTI

Öte yandan BloombergHT'nin aktardığına göre, Bitcoin'de bu yıl içerisinde gerçekleşen sıra dışı fiyat artışıyla birlikte dijital paranın değeri, Yeni Zelanda, Romanya ve Cezayir gibi ülkelerin GSYİH'sini geride bıraktı. Dünya Bankası'nın verilerine göre, Yeni Zelanda ekonomisinin değeri 185 milyar dolar. Coinmarketcap.com ise tedavüldeki Bitcoinlerin toplam değerinin 190 milyar dolar olduğunu açıkladı. GSYİH'si Bitcoin'in piyasa değerinin üzerinde olan 49 ülke bulunuyor.