AKP İstanbul İl Başkanı'nın kardeşine dolgun maaşlı atama

AKP İstanbul İl Başkanı'nın kardeşine dolgun maaşlı atama

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in oğlu Feyyaz Akben, pandemiden dolayı zor günler geçiren TÜRK Hava Yolları'na (THY) dolgun maaşlarla müdür olarak atandılar.

Vakıfbank ve Halkbank gibi bazı kamu kurumlarına iktidara yakın isimlerin atanması bir taraftan tartışılmaya devam ederken, 2020 yılının ilk çeyreğinde 4.5 milyar TL'lik rekor zarara imza atan ve yaklaşık 50 bin civarındaki çalışanına maaş ödeyemediği için İşkur Kısa Çalışma ödeneğinden faydalanan THY'de de bir taraftan ''ballı kadrolara torpilli atamalar'' devam ediyor. THY'de ekonomik krizin en derinden hissedildiği bir dönemde iktidara yakın iki ismin akrabalarının müdür olarak atanmaları dikkat çekti.

THY'DE ''PES'' DEDİRTECEK İKİ ATAMA

Airport Haber’in özel haberine göre; THY'nin yeni oluşturduğu iki müdür koltuğuna, AK Partili İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak, diğeri de BDDK Başkanı ve aynı zamanda THYOPET Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Akben'in oğlu Feyyaz Akben atandı.

Krizden dolayı çalışanların maaşlarında kesintiye gitmeye hazırlanan THY'de, Ümmet Şenocak Özel Kalem Operasyon Müdürlüğü'ne, Feyyaz Alben ise yolcu hizmetleri müdürlüğüne getirildi.

Pandemi dolayısıyla yüzlerce uçağı yerde yatan ve işten çıkarma dahil birçok tasarruf tedbirini uygulamaya koyan ve hatta sipariş ettiği bazı uçakların teslimatını ertelemek için üretici firmalarla görüşen THY'nin, kriz ortamında dahi yeni oluşturulan müdürlük görevlerine torpilli isimleri atamasının kamuoyunda eleştirileri de beraberinde getirmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bir süre önce bir televizyon programında nakit ihtiyacı için ellerindeki bazı uçak motorlarını satacaklarını açıklamıştı.

HER UÇAĞA İKİ MÜDÜR DÜŞÜYOR

Ayrıca THY, 25 adet uçağını da sat/kirala yöntemiyle şirkete nakit girişi sağlamak için girişimlerini sürdürüyor.

Filosunda 360 uçağı bulunan THY'de 700'e yakın müdür görev yapıyor ve her uçağa neredeyse iki müdür düşüyor.