Ankara Simitçiler Odası: Bu gidişle vatandaşımız simit de bulamayacak

Ankara Simitçiler Odası: Bu gidişle vatandaşımız simit de bulamayacak

Ankara Simitçiler ve Pideciler Odası Başkanı Savaş Delibaş, son 1 yılda 64 simitçi esnafının dükkanlarını kapattığını açıkladı.

Simitçilerin ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduklarını ve eskisi gibi iş yapamadıklarını dile getiren Ankara Simitçiler ve Pideciler Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Geçen yıl çuvalı 90 lira olan un, şimdi 140-150 lira. Susamın kilosu da 9 liradan 16 liraya fırladı. Elektrik, doğalgaz masrafları da kira masraflarını geçti" dedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Delibaş, Ankaralı simitçilerin sorunlarının çözümü konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan umutlu olduklarını da vurguladı. Halen bir Ankara simidinin 1.5 liradan satıldığını ve bunun da masrafları karşılamaya yetmediğini vurgulayan Savaş Delibaş, "Eskiden, simitçi esnafının en büyük sorunu, çalıştırdığı dükkanın kirasıydı. Ama şimdi elektrik ve doğalgaz masrafları kira sorunun aştı. Önceliği bunlar aldı" ifadelerini kullandı.

"SATILAN SİMİT MİKTARI 400 BİNİ BULMUYOR"

İktidar mensuplarının sık sık yaptığı çay-simit hesabına da değinen Başkan Delibaş, "Simitçi esnafımızın sorunlarına çare üretilmezse, artık bu hesabı da yapamayacaklar. Çünkü bu gidişle vatandaşımız simit de bulamayacak" dedi.

2002-2003'te, Ankara'da günlük 400 bin simit satıldığını belirten Delibaş, "Ankara'nın nüfusu o güne kıyasla kat kat artarken satılan simit miktarı 400 bini bulmuyor" diye konuştu. Simitçiler Odası'na bağlı esnafın dışında Halk Ekmek'e bağlı 250 de camekanlı simit satış noktası da bulunuyor.