Antalya'da kiralar arttı, eşya depolarında yer kalmadı! Evini boşaltan vatandaşlar araçlarında uyumaya başladı...

Antalya'da kiralar arttı, eşya depolarında yer kalmadı! Evini boşaltan vatandaşlar araçlarında uyumaya başladı...

Konut satış ve kiralama fiyatlarındaki artış tüm ülkede hızla devam ederken, yüksek fiyatlardan en çok etkilenen şehir Antalya oldu. Artan kiralar nedeniyle çok sayıda vatandaş ev kiralarını ödeyemez oldu.Eşya depoları ise boşaltılan evler nedeniyle doldu

Yurt Gazetesi- Merkez Bankası’nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi’ne göre, son bir yılda konut fiyatları yüzde 96,4 arttı. Fiyat artışları tüm yurtta etkisini gösterse de belli şehirlerde çok daha fazla hissedildi.

Fiyatların en çok arttığı bölgelerin başında Güney Ege ve Batı Akdeniz geliyor. Antalya ise ev kiralarının ve konut fiyatlarının en çok arttığı şehirlerin başında geliyor. 

Normal şartlarda ev kiralarının 3-4 bin olduğu bölgelerde bu rakamların 13 bin liraya kadar çıktığı belirtiliyor. 

Rusya- Ukrayna savaşın da etkisiyle Antalya'ya göçte büyük artış yaşanması konut fiyatlarını belirleyen en büyük etken oldu. 

Yurt Gazetesi'ne sosyal medyadan gelen mesajlar ise Antalya'da konut fiyatlarındaki vahim tabloyu bir kez daha ortaya koydu.

"ARTAN KİRALAR YÜZÜNDEN EŞYA DEPOLARI DOLDU"

Bir vatandaş, Antalya'da kiralar yüzünden eşya depolarında yer bulamadıklarını aktardı. Yabancılara evlerin 1000 ve 2500 dolar arasında kiralandığını aktaran vatandaş, isyanını şu sözlerle dile getirdi. 

"Antalya'da kiralar yüzünden eşya depolarında yer bulunamıyor! Millet yüksek kira ve uyuşmazlık yüzünden oturduğu evi boşaltıp, eşyasını depolara bırakacak duruma geldi. İşi olan, eşini, çocuğunu  nine- dede yanına gönderip, kendileri arabalarda, konteynerlerde yatıyor. Yaşamaya çalışıyor. Aldığı maaş neye yetecek? Ülkenin son geldiği durum bu. Yabancı, 1000 ve 2500 dolar veriyor ev kiralarına." 

İşte vatandaşın haklı isyanını gösteren o mesaj: 

mesaj.jpg