Araba almak isteyenleri sevindiren haber! Dev otomobil markası 500 bin lira indirim yaptı

Araba almak isteyenleri sevindiren haber! Dev otomobil markası 500 bin lira indirim yaptı

ÖTV matrahını artıran düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte otomotiv markaları da fiyatlarda indirime gitti. Edinilen bilgiye göre ünlü otomobil markası 500 bin lira indirim yaptı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında değişikliğe gidilmesine sebep oldu. Bu kararın etkisiyle birçok elektrikli otomobil fiyatında değişiklik oldu. Fakat en dikkat çekici fiyat düşüşü Subaru Solterra'da yaşandı. Subaru Solterra'nın elektrikli otomobillerinde 500 bin liraya kadar indirim uygulandı. Bu indirim, Subaru Solterra'yı elektrikli otomobil arayanlar için daha cazip hale getirdi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALACAKLARA RESMİ GAZETE MÜJDESİ

Alınan yeni kararla, motor gücü 160 kW'ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV oranına esas ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Bu yapılan değişikliğin ardından, yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Yapıla bu değişiklikler sonrasında Subaru Solterra modelinin fiyatı da 500 bin liraya kadar ucuzlayacak. Satış fiyatı 2.358.959 TL olan e-Xtreme paketli Subaru Solterra modelinin vergisiz fiyatı yaklaşık 1.400.000 TL.

Daha önceleri yüzde 40 ÖTV dilimine giren araç ÖTV matrahlarında yapılan düzenlemeyle birlikte yüzde 10 ÖTV dilimine düşecek.

FİYATI 507 BİN LİRA UCUZLAYACAK

Satış fiyatı 2.358.959 TL olan Subaru Solterra modelinin fiyatı karar sonrasında yaklaşık 1.850.000 TL olacak. Bu arada sözünü ettiğim bu fiyatlar markaların internet sitelerine henüz yansımadı. Ancak normal şartlarda fiyatlarda bu şekilde değişim olması gerekiyor.

 

ÜST MODELLER ÖTV İNDİRİMİNDEN YARARLANAMIYOR

Subaru Solterra modelinin bir üst paketi olan e-Xclusive ise 2.462.783 TL fiyata satılıyor. Onun vergisiz fiyatı 1.465.000 TL’ye denk geliyor ve yüzde 10 ÖTV dilimine giremiyor.

KAYNAK:GÜNBOYU

İlgili Haberler