Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'deki yatırım miktarı 26 milyar dolara yaklaştı

Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'deki yatırım miktarı 26 milyar dolara yaklaştı

Socar başta olmak üzere, Türkiye'deki Azerbaycanlı iş adamlarının ülkedeki yatırım miktarı 26 milyar dolara yaklaşarak Almanya'nın önüne geçti.

Türkiye’de milyarlarca dolarlık yatarım yapan Azerbaycanlı iş adamları yeni yatırım planları için İstanbul’da toplantı yaptı.

Türkiye'deki Azerbaycanlı iş adamlarının bir araya gelerek kurduğu Türkiye'deki Azerbaycan'lı İş Adamları Birliği'nin (TAİB) bugün Socar binasında düzenlediği toplantıda, Socar başta olmak üzere, Türkiye'deki Azerbaycanlı iş adamlarının ülkedeki yatırım miktarı 26 milyar dolara yaklaşarak Almanya'nın önüne geçtiği belirtildi. İş adamı Mehdi Nağıyev’in başkanlığını yaptığı TAİB'e Türkiye'nin en önemli yabancı yatırımcısı konumunda olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) destek veriyor.

TAİB, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ KARDEŞLİK BAĞINI GÜÇLENDİRMEYİ PLANLIYOR

2012 yılında kurulan ve Socar'ın da üye olduğu TAİB, Türkiye'de faaliyet gösteren Azerbaycanlı iş adamlarını, ticari ve ekonomi işbirliklerini geliştirmek, iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek ve yeni yatırımlara teşvik etmek maksadıyla bir çatı altında topluyor. 2018-2019 tarihlerinde başlattığı verimli faaliyetleriyle iş dünyasında ilgi uyandıran TAİB, üyelerinin özel ve resmi kurumlarla ilişkilerinin sağlıklı ve etkin olmasını da sağlıyor. 

TAİB, üyeleri arasında ekonomik ve sosyal dayanışmayı desteklemek, geliştirmek, Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye ve uluslararası alanda başarılı faaliyeti için yasal, teknik ve diğer gerekli destekleri vermek, ortak karakterli problemlerinin çözümü için Azerbaycan ve Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarına iletmek misyonuna da katkıda bulunmayı planlıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nagiyev, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mikayil Yusifov, Yönetim Kurulu Üyeleri Rövşen Şahbazov, Vügar Abdullah ve Asif Kurban'dır. Birliğin Genel Koordinatörü avukat Aygün Aliyeva'dan oluşan TAİB, Azerbaycan ve Türkiye ekonomisinin gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunarak Azerbaycan ve Türkiye arasındaki bölünmez kardeşlik köprüsünün temel taşlarından biri olmak amacıyla faaliyetlerine devam etmeyi hedefliyor.