Bakan Ağbal'dan flaş vergi açıklaması

Bakan Ağbal'dan flaş vergi açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, spor kulüplerinin vergilerine ilişkin yeni bir düzenleme hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, spor kulüplerinin vergi ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gideceklerini ve bu ödemeleri amatör sporlarda harcanması için iade edeceklerini söyledi.

Spor kulüplerinin sporculara ödedikleri ücretler üzerinden gelir vergisi stopajı oluştuğunu (yüzde 15) dile getiren Ağbal, "Önerimiz şu, spor kulüplerimizin sahip olduğu şirketler, sporcular üzerinden yaptığı gelir stopaj vergilerini vergi dairesine beyan etsinler, süresinde ödesinler, sonra bize ödedikleri vergiyi örneğin 5 iş günü içinde iade edelim, bu vergiyi özel bir hesapta tutsunlar, bunu münhasıran o kulübün amatör spor branşlarının harcamalarında kullansınlar" diye konuştu.

Ağbal, kulüplerin bu zamana kadar olan borçlarının ise ödenmesi gerektiğini belirterek, mevcut kanunlarda sadece spor kulüplerine yönelik değil, herkese yönelik açık düzenlemeler bulunduğunu, bir vergi mükellefi borcunu ödeme güçlüğü içindeyse tecil müessesesiyle bu borcun zamana yayılabildiğini ifade etti.