Berat Albayrak: Ekonomide ezberleri bozduk

Berat Albayrak: Ekonomide ezberleri bozduk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye için Değişim Başlıyor" programı kapsamında Malatya'dan sonra Adıyaman'da konuştu.

Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak, Adıyaman'ın eksikliklerini, bu yeni değişim dönüşüm programında gidermek istediklerini söyledi.

Albayrak, 15 aydan uzun bir süredir Türkiye ekonomisinin yoğun saldırılar altında olduğunu belirterek, "Biz ekonomide yoğun çaba gösterirken, algı operasyonları yapmak isteyenler oldu. Biz hep dile getiriyorduk ama birileri algıya devam etti. Ekonominin paydaşlarını korkutmaya, sindirmeye çalıştılar. 'IMF gelecek, şu olacak, bu olacak' dediler. Ama biz IMF ile görüşmedik, anlaşmadık. Arjantin'in durumu ortada. Türkiye kimseye minnet etmeden, bölgedeki terör eylemlerine, barış ve kardeşliğimize yönelik yapılan saldırılara rağmen düzlüğe çıkmaya başladı." şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisindeki temel dinamiği değiştireceklerini kaydeden Albayrak, "Üretim, ihracat odaklı yerli ekonomiyi finanse edecek modelleri ortaya koyacağız. Tüm bu iyileştirmeleri sürdüreceğiz. Merkez Bankasındaki faiz indirimleri havayı nasıl değiştirdi, hep birlikte gördük. Parayı faize değil, yatırıma yapacağız. 'Faizler düşmez, çok düşerse enflasyon patlar' diyorlardı, ne oldu? Var mı hareket? Demek ki yıllardır bize dayatılan bazı şeyleri yıka yıka gidiyoruz, ezberleri bozuyoruz. Ekonomide ezberleri bozduk. Bunların neticelerini de yakın zamanda görmeye devam edeceğiz. Türkiye'ye inananlar kazandı, gizli ajandaları olanlar kaybetti. Kim kazandı, kim kaybetti? Bir yıl sonra da yine oturup konuşacağız" dedi.