CHP'li Başarır: Pahalı alınan doğalgaz ticari sır oldu

CHP'li Başarır: Pahalı alınan doğalgaz ticari sır oldu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Rusya’dan alınan doğalgazla ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği yanıtı aktardı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Rusya’dan doğalgazı Avrupa 120 dolara alırken, Türkiye neden 280 dolara alıyor?” sorusuna “Ticari sır” yanıtı verdi. CHP’li Ali Mahir Başarır, Türkiye’deki aracı şirketler kazanırken vatandaşın daha yüksek fatura ödemek zorunda kaldığını açıkladı.


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Avrupa Rusya’dan doğalgazın bin metreküpünü 120 dolara alıyor, biz aynı doğalgazı 280 dolara alıyoruz. Sebebi nedir?” diye sorduklarını hatırlatan Başarır, kendilerine “ticari sır” yanıtı verildiğini açıkladı.

Başarır, “ Her eve giren ve her vatandaşın ödediği faturanın ticari sır niteliği olur mu? Bakan 280 dolar yani 2.5 kat daha fazlasına aldığımızı de yalanlamadı” diye vurguladı.

Avrupa’daki bakanların direk anlaşma yaparak doğalgaz aldığını ancak Türkiye’nin araya şirketleri soktuğunu söyleyen Başarır, şunlara dikkat çekti: “Benim ülkemde bazı şirketler gidip Rusya ile anlaşıyor, doğalgazı alıyor ve tekrar Enerji Bakanlığına satıyor. Aradaki fark kime gidiyor, kim zenginleşiyor?”

“200 lira ödemesi gereken vatandaş 500 lira ödüyor. Yazık, bugün milyonlarca insanın doğalgazı kesik.”