CHP'den flaş hamle! Tüm CHP’li belediyelere talimat gitti

CHP'den flaş hamle! Tüm CHP’li belediyelere talimat gitti

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ‘kara kış’ öncesi CHP’li belediyelere gönderilen kararları açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile tüm CHP’li belediyelere gönderilen resmi belgeyle kara kış öncesi sosyal yardımların artırılması kararı alındı.

İşte Seyit Torun’un açıklamaları:
Temel tüketim ürünlerine her gün yeni zamlar eklenirken , vatandaşlarıımızın geliri aynı kalmıştır. Vatandaşlarımız yaklaşan kara kış öncesinde kaderine terk edilmiş durumdadır.

Sadece son bir yılda elektriğe 3 doğalgaza 8 kez zam gelmişti. Kömüre yüzde 89, oduna yüzde  41 tüpgaza yüzde 37 zam yapılmıştır. Saraylara hapsolan iktidar vatandaşın feryadını göremez hale gelmiştir.

Genel Başkanımız vatandaşlarımız için Kara Kış Fonu çağrısında bulunmuştur. Ancak Erdoğan iktidarı bu çağrıyı dahi görmezden gelerek. Sorunlu politikalarında ısrar edeceğini göstermiştir.

Bu şartlarda sel ve deprem zamanında pandemi şartlarında vatandaşlarımızın yanında olan belediyelerimizi yine önemli bir süreç beklemektedir.

Sayın Genel Başkanımız’ın talimatları doğrultusunda bugün tüm belediyelerimizi resmi bir yazıyla bilgilendirdik. Aldığımız kararları paylaşmak isterim.

Belediyelerimiz kara kışta yine ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi sosyal yardımlar, kara kışta artırılacaktır.
İhtiyaç sahipleri ailelerin elektrik ve su giderleri desteklenecek
İmkanı olan vatandaşlarımızın ihtiyacı olanlara yardım etme fırsatı sunan askıda fatura gibi uygulamalarımız yaygınlaştırılacaktır.
Onlar yoksulluk mücadele etmiyorsa biz edeceğiz onlar tefeciler için çalışıyorsa biz vatandaşlarımızı için çalışacağız