Çin milyarder sayısı ABD’nin üzerinde

Çin milyarder sayısı ABD’nin üzerinde

Çin, son 1 yıl içerisinde borsalardaki hareketliliğe rağmen ABD’den daha fazla milyarder çıkardı.

Forbes'in hazırladığı dolar milyarderleri listesinin Çinli rakibi ‘2020 Hurun Küresel Zengin Listesi’ açıklandı. 

Son 12 ay içerisinde Çin, Tayvan ve Hong Kong dahil, 182 yeni dolar milyarderi ile borsalardaki rekora rağmen ABD’yi geçti. ABD ise 31 Ocak sonrası dönemde 59 dolar milyarderi çıkarabildi. Çin’in toplam dolar milyarder sayısı 799’a ulaşırken, ABD’de bu sayı 629’a ulaştı. 

“ÇİN, ABD VE HİNDİSTAN TOPLAMINDAN DAHA FAZLA” 

ABD 799 dolar milyarderi ile listede Çin’in gerisinde bulunurken, listede üçüncü olarak 137 dolar milyarderiyle Hindistan yer alıyor. Böylelikle Hurun Küresel Zenginler Listesi’nin kurucusu ve başkanı Rupert Hoogewerf, yaptığı değerlendirmede ‘’Çin’in bugün ABD ve Hindistan’ın toplamından daha fazla milyardere sahip olduğunu’’ ifade etti. 

Küresel en zengin kişiler listesinin birinci sırasında yer alan Amazon'un Kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos  3 yıldır 140 milyar dolar servetiyle yer alıyor. 
 
Dünyaca ünlü markaları bulunduran LVMH şirketinin CEO'su Bernard Arnault 107 milyar dolarla ikinci sıradayken, Microsoft’un kurucusu Gates ise 106 milyar dolarlık varlığıyla üçüncü sırada. 45 milyar dolar servetiyle alışveriş sitesi alibaba.com’un kurucusu Çinli Jack Ma ise listede kendine   21. sırada yerini aldı. 

Listede Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker 3,4 milyar dolarlık servetiyle listede 781. sıradayken, Rönenans Holding Başkanı Erman Ilıcak 2,9 milyar dolarla 958. sırada yer alıyor.