Dünyaca ünlü bankadan korkutan dolar tahmini! İşte 2022 dolar tahmini...

Dünyaca ünlü bankadan korkutan dolar tahmini! İşte 2022 dolar tahmini...

Dolar yapılan faiz indirimi ve görevden almalarla çok kısa sürede 9,30 seviyelerine yükseldi. Bununla birlikte ülkede iğneden ipliğe zam furyası koptu. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yılsonunda ne kadar olacak? Yabancı bankalar folar tahminini açıkladı

Dolar yapılan faiz indirimi ve görevden almalarla çok kısa sürede 9,30 seviyelerine yükseldi. Bununla birlikte ülkede iğneden ipliğe zam furyası koptu. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yılsonunda ne kadar olacak?

Fransız bankası Societe Generale 2021 yıl sonu için dolar/TL tahminini 9,25’ten 9,80’e yükseltti. Bankanın daha önceki tahmini 9,25 seviyesindeydi.

Öte yandan Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu perşembe yapacağı para politikası kurulu toplantısında, bir öncekinde olduğu gibi politika faizini 100 baz puan indireceğini ifade etti.

Banka, gelecek yılın ilk çeyreğinde dolar/TL'nin 10,40'a, 2022’nin üçüncü çeyreğinde ise 11,60’a ulaşacağı tahmininde bulundu. Bankanın daha önceki 2022 üçüncü çeyrek kur tahmini ise 10 seviyesindeydi. Sene sonu için 10 yıllık Türkiye Hazine tahvili faizinin yüzde 19 seviyesinde beklendiği bildirildi.

SocGen ekonomistleri, Türk lirasının sonraki çeyreklerde de değer kaybetmeye devam etmesini beklediklerini açıkladı.

İlgili Haberler