Ekonomi Bakanlığı açıkladı: KOBİ'lere ilave 2.5 milyar TL kredi sağlanacak!

Ekonomi Bakanlığı açıkladı: KOBİ'lere ilave 2.5 milyar TL kredi sağlanacak!

Ekonomi Bakanlığı Eximbank reeskont döviz kredisi faiz oranlarının 10'ar baz puan indirildiğini, ayrıca KOBİ'lere ilave 2.5 milyar TL kredi sağlanacağını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Eximbank, hem kaynaklarını çeşitlendirmeyi hem de kendi finansman maliyetleri düşürmeyi başarmıştır… Bu nedenle reeskont döviz kredisi faiz oranlarında 10’ar baz puanlık yüzde 20’ye varan oranlarda indirime gitme kararı aldık” dedinildi.

Açıklamada, dört ay vadeli reeskont döviz kredilerinin faiz oranı libor/euribor artı 0.50’den 0.40’a sekiz ay vadeli kredilerin faiz oranının libor/euribor artı 0.75’ten 0.65’e indirildiği belirtildi. Açıklamaya göre ayrıca altı aya kadar vade ile reeskont döviz kredileri kullandırılmaya başladı ve faiz oranı ise libor/euribor artı 50 olarak belirlendi.

KOBİ’lere 2.5 milyar tl kredi
Öte yandan yeni bir uygulama ile KOBİ’lere TL cinsi ilave finansman sağlanmasına da karar verildiği belirtildi. Açıklamada “Yeni uygulama ile önümüzdeki dönemde sevk Öncesi İhracat Kredisi ve İhracata Hazırlık Kredisi sadece KOBİ’lere kullandırılacak olup, bu kapsamda KOBİ’lere ilave 2.5 milyar TL kredi sağlanacaktır” denildi.

Uygulamanın Eximbank’ın uygun maliyetli reeskont kredilerine ulaşmakta güçlük yaşayan KOBİ’lerin finansman sorunlarını çözmek amacıyla uygulamaya koyulduğu ve bankanın öz kaynağı ile kısıtlı olacağı da belirtildi.