Emlak Dünyasının Nabzını Eknomide Bugün Tutuyor

Emlak Dünyasının Nabzını Eknomide Bugün Tutuyor

.

 Ülkemizin hızlı kalkınma trendinin lokomotifi konumunda yer alan emlak sektörü, bu trende uygun bir şekilde büyüdü ve gelişti. Emlak sektörü, dolayısıyla inşaat sektörü böyle büyürken, yanında birçok kolun da büyümesi kaçınılmaz oldu. Birbirlerine bu ölçüde paralel büyüme gösteren kollar, sonuç olarak ülkenin de değişimine ön ayak oldular. Ulaşım alanında ki yenilikler, sağlık alanında atılan adımlar, kültür ve sanat etkinliklerinin yaygınlaşması, spor merkezlerinin başka bir noktaya gelmesi, bütün bunlar aslında ülkenin değişimini gösterirken, derinden emlak sektörünün de canlanmasına neden oldu. Emlak haberleriadı altında okuduğumuz tüm yazılarda, ulaşım akslarının ne kadar etkili olduğunu görürüz. Sağlık alanında yapılan dev hastaneler, kampüslerde emlak hayatının olmazsa olmazları arasına girdi. Şehir hastanelerine yakın, devlet hastanesine şu kadar mesafede anahtar kelimeli ilanların hayatımıza girmesi, sektörün de hareketlenmesine neden oldu haliyle. Sadece sağlıkla kıyaslamamak gerekiyor, canlı bir örnek verelim. Seyrantepe’de yapılan ve Galatasaray spor kulübüne tahsis edilen Türk Telekom Arena futbol stadyumu, henüz hizmete girmeden metro ile ulaşımı sağlandı. Metronun aktif hale gelmesi, sadece stada olan ulaşımın basite indirgenmesini sağlamıyor, yanında yakınında yer alan tüm konutların da bir anda cazibe merkezi haline gelmesini sağlıyor. Bu en basit ve en net örnek olarak karşımızda duruyor. Yapılan bütün nokta ulaşım hamleleri, direkt olarak emlak sektörünü etkiliyor.
Emlak haberleri
ile ilgili bir husus daha var ki o da son yıllarda emlak piyasasının ivmesini yukarıya doğru taşıdı. Avcılar-Cevizlibağ olarak başlayan, sonra Avcılar-Zincirlikuyu olarak devam eden, ardından Beylikdüzünden Söğütlüçeşmeye uzanan metrobüs hattı, emlak sektörünü resmen bir yerden aldı ve bir yere getirdi. Sadece konut alımlarında, ilave olarak belirtilen metrobüse yürüme mesafesinde ibaresi, satışları pozitif yönde etkiledi. Bu durum iki taraf için de memnuniyet yarattı. Uzun yolların kısalması, insanların istedikleri yerde oturma özgürlüklerine kavuşmalarını sağladı. Bu özgürlük emlak sektörüne de olumlu yönde yansıdı.

Yeni Yaşam Alanları
Yeni yerleşim yerleri de insanların bu dönemde radarına girmeye başladı. İstanbul’un eski yerleşim yerlerinden olan Bahçelievler’ de, mülk sahipleri yüksek bedellerden mülklerini satarak, yerleşim olarak daha ferah bir konuma sahip olan Beylikdüzü’ ne geçmeye başladılar. Bu durum Anadolu yakasında Ataşehir olarak geçerli. Lüks yapıların ortaya çıkması, devlet tarafından inşaatlara verilen teşvikler, yeni dönem konut siluetlerinin ortaya çıkmasını sağladı. Bugün sektöre baktığımızda fiyatların son derece yüksek olduğunu görüyoruz. Bunun nedenini sektöre yön veren insanlar şöyle değerlendiriyorlar. Bizler artık sadece mülk sahibi yapmıyoruz insanları, onlara yaşam alanı veriyoruz, hayatlarına bir standart kazandırıyoruz, kazanılan yeni bir hayat ve bunun bedeli de diğerlerinden tabi ki farklı olacak. Forex nedir  adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yeni Bir Hayat Önerisi
Buraya dikkat, yeni bir hayat standardı, evet bu doğru bir ifade. Yeni yapılan sitelerin tamamında sosyal yaşam alanlarını görebiliyoruz. Kapalı yüzme havuzları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, spor merkezleri, hatta bazılarının alışveriş merkezleri bile var. Bu yeni bir hayat konsepti olarak karşımızda duruyor. Zamanla sokaklar kaybolacak, zamanla mahalle kavramlarının yerini, etaplar, kısımlar alacak. Bu şuan ki yaşadığımız emlak piyasasının gerçeği, her dönem bazı yenilikler oluyor ve bizler de bu yeniliklere alışıyoruz. Yeni dönemin yenilikleri de bunlar.

Emlak haberleri, emlak dergileri ve emlak piyasasına yön veren her yerde, bu durumları net bir şekilde görebilirsiniz. Bu konu uzun ve çok kapsamlı bir konu, bunun üzerine aslında söylenecek birçok söz var, geliştirilecek birçok düşünce var. Bu düşünceler, zaman sonra bizlerinde kimyasını etkiliyor ve yeni alışkanlıklar olarak karşımıza çıkıyor. Bu alışkanlıklara zamanla alışıyoruz, hatta ezberliyoruz bile, eski oturduğumuz yerleri garipsemeye bile başlıyoruz. Kaynak: Ekonomide Bugün