Fitch'ten Türkiye açıklaması

Fitch'ten Türkiye açıklaması

Fitch Ratings'in Direktörü Douglas Winslow, Türkiye'de yakın vadede büyümenin iyileşmesine ilişkin güvenlerinin daha fazla olduğunu açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Direktörü Douglas Winslow, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de büyüme oranının bu yıl yüzde 3,9'a yükselmesini beklediklerini söyledi.

Winslow, "Bu durum, özel bankaların kredilerindeki sert yükselişe ilaveten ki şu anda yüzde 25 civarında, özel tüketim ve düşük faiz oranları tarafından desteklenecek" ifadelerini kullandı.

Winslow, büyümede artışın beklendiği 2020 yılının, reformların gerçekleştirilmesi için bir fırsat oluşturabileceğini vurgulayarak, şu sözleri ifadelerine ekledi:

"Eğer Yeni Ekonomi Programı'na ilişkin daha iyi bir ilerleme görürsek bu durum (Türkiye'nin) reytingleri için yardımcı olur. Örneğin, tasarruf oranının artırılması için emeklilik reformlarının uygulanması gibi… Ekonominin iyileşmeye başlaması ve gelecek 3,5 yıl için belirlenen bir seçimin olmaması nedeniyle zorlu reformların bu yıl gerçekleştirilmesi için ortamın daha iyi olduğunu düşünüyoruz."