İflasın eşiğindeki şirketleri kurtaran yerli Robin Hood

İflasın eşiğindeki şirketleri kurtaran yerli Robin Hood

Kötü yönetilen şirketleri alıp tekrar canlandırmasıyla nam salan SBK Holding ve SBK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan yardımsever iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ‘iyilik hareketleri’ne durmadan devam ediyor.

Bazen bir lahmacun tezgahında lahmacun dağıtırken, bazen de köylüye yardım ederken bazen ise zor koşulları kolaya çevirmek için bir okul yaptırırken görünen Korkmaz, bu defa öğrencilere burs imkanıyla ön planda. Birçok üniversite gencine karşılıksız burs olanağı sağlayan Korkmaz, yeni kampanyasıyla şirketlere başkan bile arıyor.

Sıfırdan ya da kötü yönetilen şirketleri alıp ekonomiye yeniden kazandırmasıyla tanınan ve yaptığı yatırımları, ülkeyle insanının daha iyi olması için gerçekleştiren biri var. Kimine göre namı diğer ‘Baran 911’ veya ‘Doktor Baran’ kimine göreyse ‘Robin Hood’ veya kısaca ‘SBK’… Bu isim; ayakkabı boyacılığından holding sahipliğine uzanan hikayenin sahibi Sezgin Baran Korkmaz!

İFLAS EŞİĞİNDEKİ ŞİRKETLERİ ALIYOR

Şu an isminin baş harflerinden oluşan SBK Holding çatısı altında 11 şirketi bulunuyor. Ayrıca sayısız şirketi iflasın eşiğinden alıp çoğunu tekrar sattı. Grubu finans, ilaç, maden, enerji, gayrimenkul, otomotiv, teknoloji ve lojistik gibi farklı sektörlere yatırım yapıyor. Bu sektörlerde sağladığı istihdam ise dünya çapında 5 bin civarına erişiyor.

‘İYİLİK HAREKETİNE’ DÖNÜŞTÜ

Farklı coğrafyaların tecrübelerini derleyerek, Türkiye'de ve dünyada sağlıktan turizme birçok sektörde, ekonomiye değer katan öncü şirketlere yatırımlar yapan SBK Holding, insan ve güven faktörünü merkezine alan bir kuruluş olarak göze çarpıyor. Bu özelliğiyle hareket eden SBK Holding, kurucusu Korkmaz’ın kişisel sosyal medya hesabından belirlediği şartlarla birçok üniversite öğrencisine burs olanağı tanıyor. Sosyal sorumluluk çerçevesinde, bazen en başarılı üniversitelere bazen de en zor koşullarda yüksek seviyede üniversite kazanan gençlere burs veriyor. Bu yıl da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi, Galatasaray Üniversitesi Hukuk, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Bilkent Üniversitesi İşletme / İktisat bölümleri ile dengi yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinden yeni mezun ya da en fazla 5 yıllık iş deneyimi olan gençlere ‘başkan’ olma yolunu açıyor.

KAVILCA BUĞDAYI’NDAN DOĞAN GÜÇ VE İYİLİK

Logosunda Kars'a özgü bir bitki olan Kavılca Buğdayı'nı kullanan holding, çok zor iklim şartlarında, çok soğuk ve çok sıcak havalarda bile yapısını bozmadan hasada kadar gelişimini sürdüren bu bitkiye benziyor. Keza holding, yapısı ve yatırımları gereği farklı sektörlerde, çok zor ekonomik durumdaki şirketleri yapılandırıp hayata kazandırdı. Ayrıca buğday başağının ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde 'çocukların ve geleceğin gelişimi'ni temsil etmesiyle yaptığı yardımlar da bu yönde bir benzerlik gösteriyor.

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ TOPRAKLARI HİÇ UNUTMADI

Şu an sahip olduklarıyla ne kadar lüks bir hayatı olduğu düşünülse de Korkmaz, çok mütevazı bir hayat sürdürüyor. Korkmaz, doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapmanın dışında, okullar ve yurtlar yaparken insanını da unutmuyor: Pandemi döneminde hem esnafa destek olmak hem sağlık çalışanlarına dağıtmak üzere kooperatiflerden 21 ton kaşar ve 7 ton bal da satın aldı.

(Krttv)