İktidarı ne zaman zora girse 'Kurtuluş Savaşı' başlattı: Bu kaçıncı Erdoğan?

İktidarı ne zaman zora girse 'Kurtuluş Savaşı' başlattı: Bu kaçıncı Erdoğan?

Türk lirasında yaşanan rekor değer kaybının ardından yaptığı açıklamalarda AKP iktidarının karşı karşıya geldiği diğer büyük bunalımlarda olduğu gibi 'ekonomide bir Kurtuluş Savaşı' verildiğini öne sürdü .

Bundan yaklaşık 102 yıl önce Anadolu coğrafyası, işgalci güçlere karşı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 'Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Büyük zorluklar ve büyük kayıplarla geçen 5 yılın sonunda imzalanan Lozan Antlaşması'yla Türk milleti, Başkomutanı'nın önderliğinde bu savaşın resmen galibi oldu. Ardı arkası kesilmeyen devrimler sonunda Türk halkı, Ata'sının önderliğinde yoktan var ettiği cumhuriyetle, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinde en ön saflarda yer aldı.

Bugün ise "Kurtuluş Savaşı" tanımı, bu ulu anlamına gölge düşürecek tarzda bir söylemle ele alınıyor. Yaklaşık 20 yıldır iktidarı elinde tutan AKP, ne zaman büyük bir bunalımla karşı karşıya gelse Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekçe olarak "Yeni bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz" ifadelerini kullanıyor. "Kurtuluş Savaşı" söylemi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın iktidarı ne zaman zora düşse sıkı sıkıya sarıldığı bir gerekçe olarak Türkiye halkına mal ediliyor.

 

Yıllardır süregelen ve Türkiye ekonomisini büyük bir krizle karşı karşıya bırakacağı öngörülen Türk lirasındaki önlenemeyen değer kaybı, son günlerde hızı katlanarak rekor seviyelere ulaştı. Bunun üzerine Erdoğan, tekrar 'Kurtuluş Savaşı veriyoruz' açıklamasına sarıldı.

 

Peki, bu açıklama Erdoğan'ın 'Kurtuluş Savaşı' söylemini tekrarladığı kaçıncı değerlendirmesi? Erdoğan, daha önce hangi dönemlerde bu ifadeyi kullandı?

KRT TV'den Eren Çaylan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ardı arkası kesilmeyen 'Kurtuluş Savaşı' söylemlerini derledi.

İlgili Haberler