
İslam Memiş altının zirve yapacağı tarihi açıkladı
Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarının zirve yapacağını söyleyerek bir de tarih verdi.
Ünlü ekonomist İslam Memiş altın fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulunarak altın piyasası hakkında tarih ve seviye verdi.
Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, FED'in açıklamalarını dikkate alarak altın fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulundu ve yatırımcılara Eylül ayı itibarıyla dikkat etmeleri gereken konularla ilgili kritik uyarılarda bulundu.
ABD ENFLASYONU
Memiş TV100’deki köşe yazısında ABD'de açıklanan enflasyon oranına ilişkin ''Bu rakam, Mart 2021'den bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Böylelikle ABD enflasyonu art arda 4 ayda da gerilemiş oldu. Çekirdek enflasyon ise Nisan 2021'den bu yana en düşük seviye olan yüzde 3,2'ye geldi. Enflasyondaki gerileme gözleri dolar endeksine ve FED kararlarına çevirdi. Dolar endeksi perşembe günü 102,7 seviyesindeki seyrine devam etti'' ifadelerini kullandı.
EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ
Memiş, tarım dışı istihdam verilerini ilişkin yaptığı değerlendirmede ise ''Beklentiler 176 bin kişi olarak açıklanırken resmi verilere göre bu 114 bin olarak kaydedildi. Bununla beraber ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 3 Ağustos ile biten haftada 233 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Yaşanan gelişmelerle eylül ayında gelecek faiz indirimleri için olasılık arttı'' dedi.
"FED'E ODAKLANDIK"
ABD'de yaşanan ekonomik gelişmelerin altın fiyatlarını hareketlendireceğini belirten Ekonomist İslam Memiş, ''Ons altın 2 bin 457 dolar seviyesinde. Enflasyon verisi açıklandıktan sonra geriledi. Ons altın tarafında 2 bin 380 - 2 bin 480 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğiz. Orta Doğu'da gerilim artarsa 2 bin 520 - 2 bin 540 dolar seviyeleri var yukarıda. Biraz da Merkez Bankasına FED'e odaklandık. Düşüşleri alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğiz. 2 bin 600 devamında 3 bin dolar seviyesiyle ilgili beklentimde değişiklik yok’’ değerlendirmesinde bulundu.
"YIL SONU ÖNGÖRÜMÜZ 3.000-3.500 TL ARALIĞI"
Memiş, gram altın fiyatı bu hafta serbest piyasalarda 2 bin 705 lira seviyesini 2 kez test ettiğini dikkat çekerek ‘‘Ağustos beklentimiz 2 bin 730 lira seviyesiydi. Tekrar ons altını takip etmeyi sürdüreceğiz. Ons altın nereye gram altın oraya. Gram altın Ons altına göre hareket edecek. Ağustos sonuna kadar 2 bin 730 seviyesini beklemeye devam edeceğim. Yıl sonu öngörümüz 3 bin 3 bin 500 lira aralığı’’ dedi.