İspanya'dan ABD'ye misilleme tehdidi

İspanya'dan ABD'ye misilleme tehdidi

İspanya'da ocak ayı ortasında kurulan sol koalisyon hükümetinin, son dönemlerde İspanyol şirketlerini hedef alan ticari baskılarından dolayı ABD yönetimini "askeri iş birliğinde misilleme yapmakla" uyardığı açıklandı.

El Pais gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ve Savunma Bakanı Margarita Robles'in, perşembe günü ABD'nin Madrid Büyükelçisi Duke Buchan ile yaptıkları görüşmede, İspanyol şirketlerini tehdit eden ABD'nin yeni gümrük tarifeleri ve ticari baskılarını gündeme getirdiği belirtildi.

ABD Büyükelçisine "Ticari düşmanlık, askeri iş birliğini riske atar" mesajını ilettikleri aktarılan Laya ve Robles'in, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminden "ticari düşmanlıkları" sonlandırmasını istediği ifade edildi.

Özellikle şarap, peynir ve zeytinyağı gibi ürünlerini ABD'ye satan ve bundan yılda 800 milyon avroluk gelir elde eden İspanyol şirketlerine yapılan baskılar, İspanyol hükümeti tarafından "adil olmadığı" gerekçesiyle eleştiriliyor.