İşsiz müzisyenin intiharına CHP’li Purçu isyan etti!

İşsiz müzisyenin intiharına CHP’li Purçu isyan etti!

İzmir'in Buca İlçesi'nde 30 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Erdem Topuz'un işsizlik nedeniyle bunalıma girip intihar etmesi CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu'yu isyan ettirdi.

Purçu, "Gözünüz kulağınız tıkalı, duymuyorsunuz, görmüyorsunuz! Günlük değil kalıcı çözümler gerekiyor! Fark edin" diyerek hükümete seslendi.


İzmir'in Buca İlçesi'nde oturan 30 yaşındaki, evli ve 2 çocuk babası müzisyen Erdem Topuz, 18 aydır işsiz olması nedeniyle bunalıma girdi. Dün öğle saatlerinde ailesini akrabalarının yanına yollayan bağlama sanatçısı Erdem Topuz, kömür sobasını tutuşturup kovasını dışarı çıkardı. Uykuya dalan Topuz, odayaya yayılan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.


Erdem Topuz'dan haber alamayan yakınları durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. İçeri giren ekipler Topuz'un cansız bedeni ve odanın ortasında duran kömür kovasıyla karşılaştı. Aslen Muşlu olan Erdem Topuz'un pandemi yüzünden eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle yaklaşık 18 aydır işsiz olduğu ve bunalıma girdiği öğrenildi.


GÖRMÜYORSUNUZ, DUYMUYORSUNUZ!
Çok sayıda yurttaş sosyal medyadan tepkisini dile getirirken, CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu da "Bu konuyu defalarca mecliste gündeme getirdik, araştırma önergesi verdik. Abarttığımızı söyleyenler, oturduğu yerden sayı hesabı yaptılar. Müzisyenler evine ekmek götüremiyor! Gözünüz kulağınız tıkalı, duymuyorsunuz, görmüyorsunuz! Günlük değil kalıcı çözümler gerekiyor! Fark edin" diye tepkisini dile getirdi.