“KYK borcu gençlere aç kalın demektir”

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının silinmesini isteyerek, “Bugün yapılandırma taksitlerinin 700 lira gibi tutarlara ulaşması, asgari ücretin 2 bin 800 lira olduğu ülkemizde gençlere aç kalın demektir” dedi.

Birçok üniversite öğrencisinin güvencesiz, günlüğünü bile zor kurtarabilecek şartlarda çalışırken koronavirüs salgını sebebiyle işsiz kaldığının altını çizen Demiral, "Bugün binlerce İİBF, eğitim fakültesi, FTR mezunu genç KYK borcunu istemedikleri için değil iş imkanı bulamadıkları için ödeyememektedir. Mecliste KYK borçları silinsin önerisine ‘hayır’ diyen AKP ve MHP milletvekilleri gençliğe karşı neyin mücadelesini vermektedir." dedi.
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
Yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren ve gençliğin geleceğinin ancak dayanışmayla kurtulacağını belirten Deniz Demiral, şöyle konuştu:
"Üniversitenin içindeki bilim insanlarının bile görüşünü önemsemeden, siyasi kimlik üzerinden rektör ataması anca ve anca bilimle yolları ayırmış hükümetlerin tercihi olur. O nedendendir ki meşru haklarını kullanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine en sert şekilde saldırma emrini verenler, aynı sertlikte ev operasyonları ile günü karşıladılar. Ayasofya açılışında radikal İslamcı grupların yürüyüşünü görmezden gelen emniyet üniversite öğrencilerinin evlerinin duvarlarını yıkıyor. Boğaziçi üniversitesinden kayyum rektör atamasına direnen öğrenci dostlarımızı selamlıyor ve yalnız olmadıklarını belirtmek istiyoruz."