Maliye Bakanlığı’nın elektrik enerjisi ihalesi Cengiz Holding’e verildi

Maliye Bakanlığı’nın elektrik enerjisi ihalesi Cengiz Holding’e verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 yılı elektrik enerjisi’ alımı için 22 Kasım tarihinde ihale yaptı, 6 Aralık'ta sözleşme imzalandı.

Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, ihaleyi tek başına alarak 6 Aralık'ta sözleşme imzaladı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Cengiz Elektrik bir yıl boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 12 ayrı binasına elektrik enerjisi sağlayacak. Yapılan sözleşmeye göre ise Cengiz Elektrik’e bir yıllık elektrik enerjisi hizmeti karşılığında 10 milyon 262 bin TL ödenecek. Elektrik enerjisi sağlanacak yerleşkeler arasında bakanlık makamının da yer aldığı “Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkez Kampusu ve ek hizmet binaları”da bulunuyor.

Cengiz Elektrik Şirketi çok sayıda üniversitenin de 2020 yılı elektrik enerjisi ihalesini aldı. Şirket, Trakya Üniversitesi’nin 2020 yılı elektrik enerjisi ihalesini 12 milyon TL’ye, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin elektrik enerjisi ihalesini 7 milyon 679 bin TL’ye, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin elektrik enerjisi ihalesini yaklaşık 9 milyon TL’ye ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin elektrik enerjisi ihalesini de 19 milyon TL’ye aldı.