Manisa'da üzüm bağlarına dolu vurdu

Manisa'da üzüm bağlarına dolu vurdu

Manisa'da 2 gündür devam eden yağmurlar çiftçileri zarara uğrattı.Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde öğleden sonra üzüm bağlarına dolu vurdu.

Manisa'da üzüm bağlarına dolu vurdu.
Manisa'da 2 gündür devam eden yağmurlar çiftçileri zarara uğrattı.Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde öğleden sonra üzüm bağlarına dolu vurdu.Bağlarına giden üzüm üreticileri gördükleri manzara karşısında şoke oldular.Dolu bütün üzüm tanelerini toprağa indirdi.Üzüm bağlarında üzüm tanesi kalmadı.
Ege'nin beyaz incisi olan sultaniye üzümlerine nazar değdi.Çiftçiler borçlarını ödemek için zorlanacağını bildirdiler.Bundan 3,4 yıl önce ürettiğimiz kuru üzümleri kilosu 3 bin Tl'den zor satıyorduk.Son yıllarda değerlenen kuru üzüm 10.Tl'ye kadar çıktı.Şu anda kuru üzümün fiyatı 9.85,9.75 Tl işlem görüyor.Türkiye bu üzümlerin yüzde 89,90'nu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Manisa'nın asıl üzüm üreticileri olan Alaşehir ilçesinde ise dolu vurmadığı ve bu sene üzüm rekoltesinin yüksek olduğu bildirildi.
Manisa'nın bazı ilçelerinde üzüm bağlarına dolu vurması nedeniyle yetkililerin zarar tespit için Saruhanlı'ya gittikleri bildirildi.Zarar gören çiftçilere yardım edileçeği bildirildi.