Milli Saraylar 321 bin  TL'ye dört çeker arazi arcı satın aldı

Milli Saraylar 321 bin TL'ye dört çeker arazi arcı satın aldı

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı her türlü arazide kullanılabilen UTV denilen bir arazi aracını 319 bin 200 TL bedelle satın aldı.

Milli Saraylar, bahçe ve arazilerinde kullanılmak üzere araç alım ihalesi açtı. 29 Eylül’de gerçekleşen ihale ile UTV olarak adlandırılan ve arazide kullanılan dört çeker motosiklet alımı yapıldı. Sadece Kral Yönetim Hizmetleri Otopark Oto Yıkama Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi katılarak 319 bin 200 TL’lik teklif vererek ihaleyi kazandı. 16 Ekim’de sözleşmesi imzalanan ihalenin Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na toplam maliyeti ise 321 bin 600 TL oldu.

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı; bağlı saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikaların, uluslararası müzecilik ve konservasyon standartlarına uygun olarak idaresi, bakımı, onarımı, restorasyonu ve müze olarak işletilmesi ile görevli. Kuruluşu, Cumhuriyet’in ilk yıllarına dayanan Milli Saraylar, zaman içerisindeki katılımlarla birlikte, üç saray, üç köşk, beş kasır, üç müze ve iki fabrikayı bünyesinde barındırıyor. Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı Milli Saraylar’a bağlı, ayrıca Küçüksu Kasrı, Ihlamur Kasrı, Beykoz Mecidiye Kasrı, Aynalıkavak Kasrı, Maslak Kasırları da kurum bünyesinde yer alıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞINA 47 ARAÇ ALINACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 2021 yılı Bütçe Kanun Teklifi yeni bütçe yasa teklifinde de Cumhurbaşkanlığı’na 2021’de 47 yeni araç alacağı bildirildi. Önümüzdeki yıl kamu kurum ve kuruluşlarına ambulans ve motosikletler hariç bin 652 yeni araç alınacak. Hazine’nin ise cins ve fiyat sınırlamasına tabi olmadan alınacak 100 lüks aracı olacak.

Tamamının Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınacağı belirtilen araçlardan 30'u binek otomobil, 5'i 17 kişilik minibüs, 5'i pikap, 5'i panel ve 2'si de en az 41'er kişilik otobüsten oluşuyor. Cumhurbaşkanlığı bu yıl da 2'si güvenlik donanımlı 26 yeni araç almıştı.