MSC Cruises, Türkiye'ye dönüyor

MSC Cruises, Türkiye'ye dönüyor

MSC Cruises, 2021 yaz sezonunda, 2 gemi ile Türkiye limanlarına geri döneceğini izah etti. İstanbul ve Kuşadası, şirketin yolcu programında ehemmiyetli limanlar olarak belirlendi

Türkiye’de yine yapılanan MSC Cruises, operasyonlarını daha da güçlendiriyor. 2021 yaz sezonunda, 2 gemi ile Türkiye limanlarına geri döneceğini izah eden şirket, İstanbul ve Kuşadası’nı önde gelen limanlar arasına kattı. İki limandan hareketle başlayan turlar programladı. Ege&Adriyatik ve Doğu Akdeniz programlarını gerçekleştirecek olan gemiler ile hem İstanbul hem de Kuşadası, şirketin yolcu programında ehemmiyetli birer iniş ve biniş limanı olarak belirlendi. MSC Cruises, 2021 yaz sezonunda Türkiye’ye vasati 212 bin 500 yolcu taşıyacak ve Türkiye’den 10 bin konuğu ağırlayacak. MSC Fantasia, 25’er sefer İstanbul ve Kuşadası’na uğrarken, MSC Lirica ise sezon süresince 23 kez Kuşadası’nı ziyaret edecek.

MSC Cruises Evrensel Yönetici Direktörü Angelo Capurro ve Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, İstanbul’un, Galataport ile birlikte MSC Cruises’in ana limanı olacağını bildirdiler. Capurro, konukları arasında yapılan ankette en çok istenen ve özlenen destiyon olarak İstanbul’un seçenek edildiğini belirterek, 5 yıl sonra İstanbul’dan hareketle başlanacak tur tasarıladıklarını ve geri dönmekten hoşnut olduklarını kaydetti.

Türkiye limanlarını iptal ettiklerinde risk aldıklarını ifade eden Capurro, “En son 2015 yılında 3 gemiyle geldik. 450 bin yolcu taşıdık. Gemi dolulukları azaldığı ve İstanbul limanı olmadığı için Türkiye limanlarının yerine Yunanistan limanlarını koyduk. Ama şirket olarak zarara uğradık. Şimdi geri kazanmanın zamanı” dedi.

“Fırsat çıkarsa liman yatırımını kesinlikle değerlendireceğiz”

Capurro, tasarılanmış bir liman yatırımlarınının olmadığını, ancak fırsat çıkarsa mutlaka değerlendireceklerini belirtti. Akdeniz’de kuvvetli şirket olduklarını kaydeden Capurro, İstanbul’un ana liman olmasıyla Akdeniz çanağında büyük bir alternatif oluşturduklarını söyledi. En çok rezervasyonun İngiltere Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden geldiğini belirten Capurro, “Geri dönmek için İstanbul’un kendisinden büyük sebep yok” diye konuştu.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, ise şunları anlattı: “Yeni yapımızla birlikte öncelikli olarak Türkiye limanları evrensel manada Cenova, Marsilya, Barselona, Dubai gibi iniş ve biniş limanı olarak belirlendi. Tüm MSC büroları, direk sistemden İstanbul ve Kuşadası için satış yapabilecek. Böylelikle farklı ülkelerden gelecek yolcular, İstanbul ve Kuşadası’nı günübirlik gezmek yerine, Türkiye’ye uçarak, gemiye doğrudan buradan katılabilecek.”