MÜSİAD'ın hedefi: On yılda 20 bin yeni orta büyüklükte işletme

MÜSİAD'ın hedefi: On yılda 20 bin yeni orta büyüklükte işletme

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinden (MÜSİAD) “küçük sanayicileri” derdine deva olmaya aday projenin temeli atılıyor.

MÜSİAD, Organize sanayi bölgelerine girebilmek için yeterli büyüklükte olmayıp yine de sanayi üretimi yapan çok sayıda ‘küçük sanayici’nin kısıtlı imkan ve üretim alanı sorununu çözmek için “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” projesini hayata geçiriyor.  Bu bağlamda, Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde hayata geçirilecek ilk projenin temelleri, 9 Kasım 2019 Cumartesi günü atılacak

MÜSİAD proje kapsamında 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor. OSB’lerin 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde tasarlanıyor.

Tesisler içinde kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, meslek liseleri, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanların da olması planlanıyor. dan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Bu sayede kaliteli ve kalifiye personel hedefleniyor.

Hedef: Türkiye’ye On Yılda 20 Bin Yeni Orta Büyüklükte İşletme Kazandırmak

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “MÜSİAD olarak proje kapsamındaki asıl hedefimiz, Türkiye’ye on yılda 20 bin yeni orta büyüklükte işletme kazandırmak ve GSMH’ye yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamaktır. Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda belirlediği “üretim ekonomisi” anlayışının söylemden eyleme geçirilmesi adına en rasyonel çözüm, 81 ilde kurulacak OSB’lerin bir an önce hayata geçirilmesidir.” dedi.