Özgür Özel'den asgari ücret toplantısı öncesi son teklif!

Özgür Özel'den asgari ücret toplantısı öncesi son teklif!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de asgari ücret teklifini yineledi. Peki, CHP'nin asgari ücret teklifi ne oldu?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025 yılının asgari ücretini belirleme çalışmaları için ilk toplantısını 10 Aralık'ta gerçekleştirecek.

CHP lideri Özgür Özel de TBMM Genel Kurulu'nda 2025 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada asgari ücret teklifini tekrarladı.

"İKTİDAR, 31 MART'TAN DERS ALMAMIŞTIR"

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Geçen sene bugünlerde yeni seçilmiş bir genel başkan olarak bu kürsüdeydim, bugünden farklı olarak ana muhalefet partisi ve son seçimlerin ikinci partisiydik. Şimdi ise milletin iradesiyle 31 Mart seçimlerinde Türkiye'nin birinci partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı olarak bu kürsüde olmanın hem gururunu hem de sorumluluğunu taşımaktayım.

İktidar, seçmenin 31 Mart'ta sandıkta verdiği mesajından ders almamıştır. Bu bütçe kalkınmacı değildir, dayanışmacı değildir.

"CHP, ANAYASA UYMAYANLARLA ANAYASA MASASINA OTURMAYACAK"

Cumhuriyet Halk Partisi, mevcut anayasaya uymayanlarla anayasa masasına oturmamıştır, bundan sonra da oturmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, şekerle kaplanan zehri yutmamış, millete de yutturmamıştır.

31 Mart'ta halkın seçtiği 8 belediyede devlet gücünü kötüye kullanan bir iktidarın işgali vardır.

CHP'NİN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ 30 BİN TL

"CHP'nin 2025 yılının sadece ilk yarısı için asgari ücret teklifi 30 bin liradır. Bizim asgari ücret teklifimiz 30, bunun altında yokuz demekteyiz.

Üreticiye destek için kurulan Et ve Süt Kurumu’nu, bir ithalat kurumuna dönüştürenleri milletimize şikayet ediyoruz. Et ve Süt Kurumunu gerçek işlevine kavuşturacağız, iktidarın yıktığı kurumları yeniden kuracağız.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bölgelerindeki tüm okullarda öğrencilere sıcak yemek ve ücretsiz sağlıklı su vermek için göreve hazırdır"