Selçuk Geçer'den flaş dolar kuru tahmini! 15 TL

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den flaş bir dolar kuru tahmini geldi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalında yaptığı yayında dolar/TL kurunu ve ekonami gündemini değerlendirdi. Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesinin AKP iktidarının sonmunu getireceği görüşünü savunan Geçer bu hatanın gerçekleşmesi durumunda doların çıkacağı fiyatı açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün yaptığı açıklamalarda manşet enflasyonun değil çekirdek enflasyonun baz alınacağının sinyalini verdi. Bu açıklamaların ardından dolar bir anda yüzde 1 oranında artış gösterdi. Ekonomist Selçuk Geçer de bugünkü YouTube yayınında olası riskleri değerlendirdi.

Tüm dünyanın para azaltma politikası izlediğini aktaran Geçer, Türkiye'nin para musluklarını açmak için çaba gösterdiğini ve okların da faiz indirimine işaret ettiğini belirtti. Geçer, öyle bir hamlenin gelmesi halinde doların 15 lirayı bulabileceğini aktardı.

AYNI HATALARI YAPARSAK KURU BASKILAYAMAYIZ

"Bütün dünyada para azaltma politikaları konuşulurken bizimkiler muslukları açmaya çalışıyorlar. Merkez Bankası aynı hataları yaparak doğruları bulmaya çalışıyor. Ama bedeller öderiz. Bu kuru baskılayamayız faiz de alır başını gider. Ben manşet enflasyonu baz almayacağım çekirdek enflasyonu kriter görüyorum demekle olmuyor.

REZERVLER YETERSİZ, ÖDEMELER DENGESİ BOZUK

Rezervlerimiz yetersiz, ödemeler dengemiz bozuk, işsizlik başını alıp gitmiş, sanayi batmak üzere. Bankacılık sistemindeki batıklar üst üste gelecek. Türkiye borçlarını çevirmekte de zorlanıyor. Faiz indirimi yapmaya kalkarsanız kurdaki ataklar ciddi anlamda piyasayı domine eder. Enflasyonu yukarı taşır. Faizi bir kez daha artırmak zorunda kalırsınız. Ama bu kez ne enflasyonu ne piyasa dengelerini oturtabilirsiniz. Bu hataları 2016'dan beri yapıyorlar. Bir sıkı para politikası dediler bir gevşek dediler. Bunların hiçbirinin işe yaramadığını gördük.

FAİZ İNERSE FİRMALAR PALDIR PALDIR YIKILIRLAR

Faizleri 50-100 baz puan inerse çarşı pazar karışır. Döviz borcu olanlar düşünsün. Döviz borcu olan firmalar paldır paldır yıkılırlar. Dövizin yükselmesine karşı değilim ama siz firmalara 'bir şey olmayacak merak etmeyin, sıkı para politikasına devam edeceğiz' deyip tersine hareket yaparsanız adamları batırırsınız. Enflasyon yüzde 20 üzerine çıkacak.

MB YÜZDE 14.2 HAZİNE VE MALİYE YÜZDE 16.2 DİYOR GERÇEK 19.25

Bir yandan kur yükselişiyle birlikte Türkiye'de artık enflasyonun nerelere koşacağını siz hesaplayın. Bir de beklenti var. Orada tam bir komedi yaşanıyor. Yüzde 14.2 ile kapatacağız bu seneyi diyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ne diyor yüzde 16.2 diyor. Gerçekleşme ne yüzde 19.25. Yıl başındaki beklenti tek haneli enflasyondu. Siz hiçbir şey mi bilmiyorsunuz ya!

DOLARI YIL SONUNDA 15 LİRA GÖREBİLİRİZ

Konut fiyatları yüzde 300 arttı. Sen faizleri indireceksin ha? Yıkılır ortalık. Bu MB'nin son intihar girişimi olur. Bu hükümetin siyasetin bitmesi anlamına gelir.
Bu saatten sonra dolar 8.80'e gider. Bu yılı da 9-9.50 aralığında bitiririz. MB o hatayı yaparsa 15 liralara kadar giden bir dolar görebiliriz"