Standard and Poor's Türkiye'ye not verdi

Standard and Poor's Türkiye'ye not verdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin B+ olan kredi notunda bir farklılığa gitmezken görünümü 'durağan' olarak teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, tasarlandığı gibi Türkiye değerlendirme raporunu izah etti. S&P,  Türkiye'nin  B+ olan kredi notunda bir farklılığa gitmedi. 'Durağan' düzeydeki görünümü de değiştirmedi.

Standard and Poors, Türkiye'nin bu sene yüzde 3,5, gelecek sene yüzde 3,3 büyüyeceğini düşündü.  Enflasyon tahmini bu yıl için yüzde 11,3, gelecek yıl için yüzde 9 oldu.

2019 yılında farklılık yapmadı

Standard and Poor's, 1 Mayıs 2018'de Türkiye'nin 'BB' notunu kredi notunu 'BB-'ye indirerek, 'Negatif' olan görünümünü 'Durağan' olarak değiştirmişti. S&P, en son 17 Ağustos tarihinde Türkiye'nin kredi notunu 'B+'ya düşürmüş, görünümünü ise 'Durağan' olarak savunmuştu. 2019 yılındaki iki değerlendirmede de 'B+' kredi notu ile 'Durağan' görünümde farklılığa gidilmemişti.

Fitch ve Moody's'de Türkiye'nin kredi notları hangi düzeyde?

Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşu arasında yer alan Fitch Ratings, 2 Kasım'da Türkiye'nin "BB-" düzeyindeki kredi notunu teyit ederek, "negatif" olan görünümünü "durağan"a revize etmişti. Moody's, ise halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B1", kredi notu görünümünü ise "negatif" olarak değerlendiriyor.