Takipçilerinden tepki var! Selçuk Geçer'den dolar kuru tahmini

Takipçilerinden tepki var! Selçuk Geçer'den dolar kuru tahmini

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yeni dolar kuru tahmininde bulundu. Daha öncede tahminlerde bulunan Geçer'e bu sefer takipçileri tepki gösterdi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yeni dolar kuru tahmininde bulundu. Daha öncede tahminlerde bulunan Geçer'e bu sefer takipçileri tepki gösterdi.


Merkez Bankası geçtiğimiz hafta politika faizini 100 baz puan geri çekerek yüzde 19’dan yüzde 18’e indirmişti. Piyasaların beklemediği bu sert indirim karşısında dolar kurunda agresif bir yükseliş hareketi başladı. Karardan önce 8.65 TL seviyesinde olan dolar, karar sonrası biranda 15 kuruş birden yükselerek 8.81 TL seviyesini test ederek yeni bir rekora imza attı. Kur yeni haftanın ilk işlem gününe de yükseliş hareketiyle başlarken 8.89 TL ile tarihi rekorunu yeniledi.

Dolar rekor üzerine rekor kırarken daha önce de gerçekleştirdiği sansasyonel dolar kuru tahminleriyle adından sıkça söz ettiren ekonomist Selçuk Geçer’den değişen piyasa koşulları gereğinde yeni bir dolar kuru tahmini geldi.

Selçuk Geçer nokta atışı olarak dolar kurunda fiyat tahmini yaparken bu sefer takipçilerinden bile linç yemekten kurtulamadı. Selçuk Geçer Twitter paylaşımında dolar kurunun ilk önce 8.95 TL’ye çıkacağını daha sonra ise 8.60 TL’ye kadar geri çekileceğini öngördü. Geçer kurun daha sonra ise yeni bir rekor kırarak 9.40 TL’ye kadar yükseleceğini belirtti. Geçer’in bu nokta atışı beklentilerine kendi sosyal medya hesabındaki takipçilerinden çok sayıda eleştiri geldi.

selcuk-gecer-tweet.png

“ALLAH’TAN ARTIK ‘DOLAR 20 TL OLACAK’ DEMİYORSUN”
Dolar kuru için önce 8.60 TL daha sonra 9.40 TL beklentisi hakkında takipçileri Selçuk Geçer'e şu sözlerle yüklendi:

*Takipçi kazanmak için sansasyonel başlıklar atan, hiç hakketmediği halde çok izlenen, her defasında tökezleyen bu yaygaracıyı takip etmeyin.

*Döviz zaten yükselecek ama yavaş yavaş olacak, Belki 10 bile olur ama senin dediğin gibi olmaz. Olmuyor çünkü senin dediklerin.

*Ya sen de 2 yıldır diyorsun 15 - 20 diye illa bir gün 10 olacak.  

*Bir sabah kalktığımızda 15 olacak dediğinden beri 365 sabah geçti 365 günün hesabını kime keseceğiz.

*Artık 15-20 demiyorsun Allah’tan.

*Senin çoğu öngörün tutmuyor seni takipten çıkıyorum süreli sıyırıyorsun.

*Buradaki herkes senin kadar biliyor. Sen zahmet edip yazma artık dolar kurunu başka şeyler yaz.

İlgili Haberler