Turizme kredi desteği 90 milyar liraya yaklaştı

Turizme kredi desteği 90 milyar liraya yaklaştı

Bankacılık sektörü turizm alanında faaliyet gösteren firmalara kredi desteği sağlarken, bu alandaki kredilerin stoku eylül sonu itibarıyla 88 milyar 883 milyon liraya ulaştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenilen bilgiye göre, bankacılık sektörü turizm alanında faaliyet gösteren firmalara açtığı kredilerin stoku 9 ayda yüzde 7,2 artarak 88 milyar 883 milyon liraya ulaştı. Geçen yıl sonunda 82,9 milyar lira düzeyinde bulunan kredi stoku, 9 aylık dönemde 6 milyar lira artış gösterdi.

Turizm sektörüne kullandırılan kredilerde aslan payını alan şehirler İstanbul ve Antalya oldu. İstanbul ilk sıradaki yerini korurken, Antalya ise aradaki farkı her geçen yıl kapatıyor. Eylül sonu itibarıyla turizm alanındaki kredi stoku incelendiğinde, İstanbul, 34 milyar liralık kredi hacmi ve yüzde 38,3'lük payla liderliğini sürdürüyor. 

Türkiye'nin turizm merkezlerinin başında gelen Antalya ise 33,4 milyar liralık kredi stoku ve yüzde 37,6'lık payla ikinci sırada yerini aldı.

Bu iki ili 6,6 milyar liralık kredi hacmiyle başkent Ankara takip etti. Muğla 2,8 milyar lira ve İzmir 1,5 milyar lira düzeyindeki turizm kredisi ile ilk beş arasındaki yerini korudu.

Geçen yıl sonunda İstanbul'un turizm alanındaki kredi hacmindeki payı yüzde 38,6, Antalya'nın yüzde 35,6 seviyesindeydi.