Türk Eximbank faiz oranını yüzde 8.79'dan yüzde 7,95'e çekti

Türk Eximbank faiz oranını yüzde 8.79'dan yüzde 7,95'e çekti

Türk Eximbank, KOBİ'lere ve yüksek teknolojili ürün üreten ihracatçılara kullandırılan TL kredilerindeki faiz oranını yüzde 8.79'dan yüzde 7,95'e çekti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Türk Eximbank’ın KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün üreten ihracatçılara kullandırdığı TL kredilerinde faiz oranını yüzde 7,95’e indirdiğini izah etti.

Ruhsar Pekcan yaptığı yazılı izahta, ihracatçılara işletme ve yatırımlara yönelik uygun fiyatlı finansman araçları sağlama istikametinde çalıştıklarını vurgulayarak, Merkez Bankası ürem indirimleri ve yurt içi piyasalardaki pozitif gelişmelerin ihracat finansman fiyatlarına de tesir ettiğini vurguladı.

Ruhsar Pekcan izahında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde üreme karşı yürütülen mücadelemize Türk Eximbank’ın desteği sürüyor. TL ve döviz kredilerinde faiz indirimine devam eden Türk Eximbank, KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün üreten ihracatçılara kullandırdığı Türk Lirası kredilerindeki faiz oranını yüzde 7,95 düzeyine indirdi. Geçtiğimiz sene Haziran ayında yüzde 17,60 olan Türk Eximbank TL kredi faiz oranlarının yüzde 7,95 düzeylerine düşmesi ihracatçılarımızın finansman fiyatlarını daha da aşağı çekecek.” ifadelerine yer verdi.

Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank 2019’da ihracatçılara toplam 44.1 milyar dolar finansman desteği sağladığını anımsatarak, 2020’de finansmanın artarak devam edeceğini, ürem oranlarındaki düşüşün de ihracatçıların rekabet gücüne katkı vereceğini vurguladı.