Türk ilaç devinin yüzde 30'u satıldı

Türk ilaç devinin yüzde 30'u satıldı

Türkiye'nin en büyük ilaç şirketlerinden biri olan Toksöz Grup'a ait Sanovel'in yüzde 30'u 200 milyon dolara Lüksemburg merkezli Yamma Investments’a satıldı

Sanovel, Aset İlaç ve Adilna İlaç şirketlerinin ortak kontrolünün Yamma Investments, Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz tarafından devralınmasına ait Rekabet Müessesesi'na müracaatta bulunulduğu aralık ayında izah etmişti. Rekabet Heyeti izahında devre konu olan payların meblağı belirtilmemişti.

Dünya gazetesinin haberine göre, Toksöz Grup'tan bugün yapılan izahta, Sanovel'in yüzde 30 payının 200 milyon dolar karşılığında Lüksemburg merkezli Yamma Investments’a satıldığı, işlemin legal onaylar alındıktan sonra bitireceği kaydedildi.

İzahta, "Bu işlem, Toksöz Grup şirketlerinin bilançolarını küçültüp vergi yükümlülüklerini ödemelerine, bununla birlikte Sanovel’in yeni ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarına ve ihracat yatırımlarına imkan sağlayacak" denildi.

Sanovel; kardiyovasküler hastalıklar, solunumla alakalı hastalıklar, gastrointestinal hastalıklar, antidiyabetik ve antihistaminik rehabilitasyonlar ile antibiyotikler de dahil olmak üzere bir hayli rehabilitasyon alanında farmasötik ürünler üretiyor.