Türkiye Brezilya'yı tahtından etti! Birinci sıradayız...

Türkiye Brezilya'yı tahtından etti! Birinci sıradayız...

Apple'ın kısa süre önce tanıttığı iPhone 14 serisinin fiyatları açıklandı. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak cihazların, 37 ülke arasında en pahalı Türkiye pazarında satıldığı ortaya çıktı.

Apple'ın yeni nesil ürünleri artan döviz kuru nedeniyle ülkemizde bir hayli yüksek fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Şirketin yeni nesil Apple Watch Ultra akıllı saatine 28 bin lira ödemek gerekirken, iPhone 14 serisi için de en az 31 bin lirayı gözden çıkarmak gerekecek.

Yabancı basından 9to5Mac'in aktardığı rapora göre Apple'ın yeni nesil iPhone 14'leri, 37 ülke arasında en pahalı Türkiye'de satılıyor. 

Teknoloji sitesi Nukeni’nin araştırmasına göre, Türkiye artık Afrika haricinde kalan kıtalarda dünyanın en pahalı iPhone satışı yapılan ülkesi. 

Nukeni her yıl, her ülkenin Apple web sitesinden alınan iPhone fiyatlarına göre sıralamasını güncelliyor. Fiyatlar, yerel para birimine ve ayrıca her ülkedeki yerel vergilere göre değişir. Bazı insanlar Brezilya'yı listenin başında görmeye alışık olsa da, iPhone 14 fiyatları ile listede bir değişiklik oldu. 


Vergiler, döviz kuru gibi birçok faktör göz önüne alındığında Türkiye, söz konusu listeye göre dünyanın en pahalı iPhone 14'üne sahip ülkesi olarak gösteriliyor.