Türkiye Sigorta Birliği'nden sigorta uyarısı

Türkiye Sigorta Birliği'nden sigorta uyarısı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, rastgele bir hasar vaziyetinde sigortalıların, sigorta şirketlerine müracaat etmelerinin yeterli olduğunu belirterek, "Sigortacılığın varoluş nedeni hasarın en hızlı şekilde karşılanmasıdır. Sigorta sektörü olarak her vakit sigortalının yanındayız." ifadelerini kullandı.

Benli yaptığı izahta, günde 120 milyon TL'den fazla tazminat ödemesi gerçekleştiren dinamik ve kuvvetli bir sigorta sektörünün bulunduğunu dile getirdi.

Herhangi bir hasar vaziyetinde sigortalıların, sigorta şirketlerine müracaat etmelerinin yeterli olduğunu vurgulayan Benli, "Sigortacılığın varoluş nedeni hasarın en hızlı şekilde karşılanmasıdır. Sigorta sektörü olarak her zaman sigortalının yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye sigorta ve özel emeklilik sektörünün sağladığı güvencenin yaklaşık 127 trilyon TL'ye eriştiğini, bunun da gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) 34 katına eşit düştüğünü belirten Benli, "Sektörümüz gerek sunduğu ürün ve hizmetler gerekse ödediği tazminatlar itibarıyla ülke ekonomisi için kritik ehemmiyet taşıyor. 2019 üçüncü çeyrek itibarıyla sektörümüzün üstlendiği tazminat meblağı, bir evvelki sene aynı dönemine mukayese et yüzde 12,6 artış kaydederek 29,1 milyar TL'ye yükseldi." ifadelerini kullandı.

Benli, sektördeki tüm şirketlerin hasar süreçlerini daha hızlı ve kolay hale getirmek için daimi çalıştıklarına, ürün ve hizmet geliştirirken "hız" kavramının ne kadar ehemmiyetli olduğunun şuuruyla hareket ettiklerine işaret eden Benli, şunları kaydetti:

"Bir hasar gerçekleştiğinde, evvela, sigortalılarımızın sigorta şirketine hasar ihbarı yapması, başka bir deyişle vaziyeti bildirmesi gerekiyor. Vaziyetten haberdar olan sigorta şirketimiz ise hasarı kendisinden bağımsız bir eksperin incelemesini sağlıyor. Daha sonra eksper raporunu inceleyerek, 1 gün ila 5 gün arasında sigorta güvencesi içindeki zararı tazmin ederek sigortalısına tazminat ödemesini gerçekleştiriyor. Bu yüzden sigortalılarımız başka bir mecra aramadan yalnızca sigorta şirketlerine müracaat etsin. Unutulmasın ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her vakit sigortalılarımızın yanındayız."