
Ünlü ekonomist Mert Başaran 'sokakta kalırsınız' diyerek uyardı! Eğer bunu yaparsanız geçmiş olsun...
Ekonomist Mert Başaran "Sakın yapmayın" diyerek yurttaşlara ekonomi alanıyla ilgili kritik uyarılarda bulundu.
Yatırım uzmanı Mert Başaran "Sakın yapmayın" ifadeleri ile vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Türkiye'de yüksek enflasyon yüzünden TL'nin değer kaybı devam ediyor. Vatandaşlar ise ellerindeki parayı nasıl değerlendireceğini ve birikimlerini nasıl koruyacağını araştırıyor.
En çok tercih edilen yatırım seçeneklerinden biri olan mevduat faizleri konusunda ünlü ekonomist Mert Başaran'dan ciddi uyarılar geldi.
"BU HATAYA DÜŞMEYİN"
Mevduat faizlerinin yüzde 50'ye ulaşması, bazı yatırımcıları ev ve araba satarak bu alana yatırım yapmaya yönlendiriyor. Ancak Başaran, bu stratejinin riskli olabileceğine dikkat çekerek, özellikle mevduat faizleri için mülk satmayı planlayanları "Bu hataya düşmeyin" sözleriyle uyardı.
Yatırım uzmanı Mert Başaran "Bana soranlara ‘sakın yapmayın’ diyorum. Kısa vadede çok güzel para kazanmış oluyorsun. Örnek verirsek; Sen 10 milyonluk bir evi sattığında bunu bankaya koydun. Bankadan da yüzde 4 aldın diyelim. 400 bin TL para alıyorsun. Birinci yıl böyle güzelsin, ikinci yıl yine fena değilsin, 3 yıl diyorsun ki ‘Mert abi ya bu 400 bin lira eridi’ artık üçüncü yıl oldu para pul olmaya başladı. 10 milyondan bir gelen 400 bin lira vardı ya artık o sigara parası oldu. Ev al diyorum şimdi yeri ev oldu 500 milyon. 10 milyon kalmadı. Kısacası evini satıp faize koyduğun anda ilk yıl süper yaşarsın, 5 yıl kapısını alamazsın 10 yılda sokakta kalırsın." dedi.