“Yatırımcılarla görüşmeye için çıktım” THODEX’in sahibi Özer: “Kaybolduğum iddiaları asılsız”

“Yatırımcılarla görüşmeye için çıktım” THODEX’in sahibi Özer: “Kaybolduğum iddiaları asılsız”

Yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, yatırımcılarla görüşme yapmak üzere 19 Nisan’da yurt dışına çıktığını belirterek, “Ortadan kaybolduğum iddiaları asılsız" dedi.

Kripto para yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, yatırımcılarla görüşme yapmak üzere 19 Nisan’da yurt dışına çıktığını belirterek, “Ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır" dedi.

Hakkındaki suç duyuruları ve şikayetlerin ardından Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığı, kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer; şirketin twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

“Thodex platformu hakkında ortaya atılan iddiaların birçoğu mesnetsizdir” diyen Özer, yurt dışı yatırımcılarla görüşmek için gittiğini, “yatırımcıları 2 milyar dolar zarara uğratarak ortadan kaybolduğu iddialarının" gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

“700 BİNE YAKIN KULLANICI İŞLEM YAPTI”

Bugüne kadar 700 bine yakın kullanıcının Thodex üzerinden işlem yaptığını belirten Özer açıklamasında, “Thodex platformu bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bundan böyle de etmeyecektir. 2018 yılında şirketimize yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırı neticesinde meydana gelen 25 milyon liralık zararı hiçbir kullanıcımıza yansıtmaksızın şirketimiz kendi imkanları ile tolere etmiş ve yeniden bir siber saldırı olayı yaşamamak için ciddi altyapı sistem değişikliğine gitmiştir” dedi.

“GÖRÜŞME YAPMAK İÇİN YURT DIŞINA ÇIKTIM”

Yurt dışına çıkma sebebinin, yurt dışındaki yatırımcılarla görüşme yapmak olduğunu ifade eden Özer, “Yaşanan süreçte şirketin gerek mali yapısı gerek kullanıcı sayısı dikkate alındığında hem yurt içi hem de yurt dışı birçok yatırımcının dikkatini çekmiş, uluslararası düzeyde çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır. Yaklaşık 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex Platformu geçici süre ile işleme kapatılmıştır. Şirket teknik ekibimiz bu araştırmayı yaparken şahsım olarak da yurt dışı yatırımcı ile nihai görüşmeleri yapmak için 19 Nisan tarihinde yurt dışına çıkmış bulunmaktayım” dedi.

ŞİRKETE YÖNELİK SİBER SALDIRI İDDİASI

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"Şirket hesaplarında yapılan incelemede yaşanan siber saldırı olayının devam ettiği ve bir kısım hesap sahiplerinin doğru verilerine ulaşılamadığı tespit olunmuştur. 22 Nisan günü kamuoyuna yansıyan ve yaklaşık 391 bin kişinin yaklaşık 2 milyar dolar zarara uğratılarak ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır. İnsaf ve izan sınırlarını aşan bu iddialara acilen cevap vermek açısından bu açıklamayı yapma zaruretim doğmuştur.

"30 BİN KULLANICIDA ŞÜPHELİ DURUM SÖZ KONUSU"

Öncelikle; ilk tespitlerimize göre 700 bine yakın kullanıcımızın sadece 30 bine yakın kısmında şüpheli durum söz konusu olup bu kişilerin de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı şirket hesaplarında mevcuttur. Bu itibarla; öncelikle hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum.

Ayrıca; birtakım kişilerin kendilerini uzman olarak tanıtmak suretiyle gerek sosyal medyada gerekse basın yayın organları aracılığı ile kamuoyuna 2 milyar USD gibi akla, mantığa ve hesaba uymayan bir tutar ile algı oluşturması da kabul edilebilir değildir. Zira; bırakınız Thodex’in işlem hacmini tüm Türkiye’deki kripto para platformlarının işlem hacmi bu seviyede değildir.

"HERHANGİ BİR USULSUZLUK OLMADIĞI KAYITLAR İLE SABİTTİR"

Nitekim; şirketimizin kayıtları daha önce de MASAK, SPK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine sunulmuş olup herhangi bir usulsüzlük olmadığı ilgili kurumların kayıtları ile de sabittir. Bu süreç, gerçeğe uymayan ve abartılı söylemler ile bir iftira kampanyasına dönüşmüş olup hem kullanıcıların hem de şahsımın zararına sebebiyet vermektedir.

Zira; bizim tespitlerimize göre 30.000 civarındaki kullanıcının hesapları netleştikten sonra ödemeleri yapılacaktır. Bugün itibari ile piyasa değeri yaklaşık 40 milyon USD olan şirketimiz ticari hayatına devam edebilecek iken kamuoyunda yaratılan mağduriyet algısı neticesinde şirketimizin ticari hayatına devam etmesi engellenmeye çalışılmaktadır.

“ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN YAPILMAYAN AÇIKLAMALARA İTİBAR ETMEYİN”

Sayın kullanıcılardan önemle rica ettiğim husus, şirketimiz tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesidir. Şahsım da birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile iş birliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim. Önemle bilinmesini isterim ki; hayatımın hiçbir döneminde ne devletime ne de milletime zarar verecek bir faaliyetim olmadığı gibi böyle bir düşüncenin dahi tarafıma atfedilmesini zül kabul ederim.

Bu suretle; gerek şahsım gerekse de şirketim hakkında yapılan karalama kampanyasına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim.”

aciklama.jpeg