Yerel Girişimci Ekosistemi için ilk adım

Yerel Girişimci Ekosistemi için ilk adım

Şişli Belediyesi ve Şişli Kent Konseyi Girişimciler Meclisi’nin, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve JCI Beşiktaş’ın Genç Liderler ve Girişimciler Derneği çözüm ortağı olarak yer aldığı Genç Girişimcilere Yeni Ufuklar platformu etkinlikleri başlıyor

 ‘Genç Girişimcilere Yeni Ufuklar’ platformunun amacı, yerel yönetimlerle iş dünyası arasındaki ilişkiler güçlendirerek, yerel kalkınmaya yeni destek kanalları oluşturmak. Nihai hedef ise yerelde katmadeğerli iş fikirleri sahiplerini melek yatırımcılarla bir araya getirerek pilot projeleri hayata geçirmek.

 

Pandemi süreciyle birlikte, bir kez daha girişimciliğin ve start-up projelerin ne denli önemli olduğu, tedarik zincirinde yaşanan kopukluklarının bu girişimci yaklaşımlar sayesinde önemli oranda çözüldüğü görüldü. Ülkemizde girişimcilik kültürünün gelişmesi ülkemizin geleceği açısından stratejik önem taşıyor. Özellikle de genç girişimcilerin başarılı projelerinin hayata geçmesi, niş alanlarda start-up’ların kurulması, girişimci ekosisteminin geliştirilmesiyle daha da yaygınlaşacak. JCI Beşiktaş (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) her zaman olduğu gibi girişimcilik kültürüne katkı sağlayacak ve yerelden girişimleri desteklemeyi hedefleyen bir  platformda yerini alarak girişimcilere destek vermeye devam ediyor.
Pandemi öncesinde çalışmaları başlayan ve yerel bir girişim ekosistemi kurmayı amaçlayan, Şişli Belediyesi ve Şişli Kent Konseyi Girişimciler Meclisi’nin kolaylaştırıcılığında, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve JCI Beşiktaş’ın çözüm ortağı olarak yer aldığı ‘Genç Girişimcilere Yeni Ufuklar’ platformu etkinlikleri başlıyor.

Bu platform, genç girişimcilerin ve girişimci adaylarının hayata geçirmek istedikleri projelerin süreçlerinde yaşayabilecekleri zorluklar, ilgili konular ve çözümler üzerine odaklanacak bütünsel ve sürdürülebilir bir etkinlikler serisini organize edecek.

 

GENÇ GİRİŞİMCİLERE MENTORLUK
Bu bağlamda Şişli Belediyesi, JCI Beşiktaş Şubesi, melek yatırımcı ağları, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da içinde yer aldığı bu platformla, genç girişimcilerin, iş fikirlerini işlevsel olarak yönlendirmek amacıyla, finansal, hukuki, ticari, yönetsel bilgiler verecek, bu iş fikirlerinden bazılarının hayata geçmesini sağlayacak kalıcı bir etkinlikler dizisi oluşturulacak. Platforumun hedefi, yerel yönetimlerle iş dünyası arasındaki ilişkileri güçlendirerek, yerel kalkınmaya yeni destek kanalları oluşturmak. Temel amaç ise yerelde katmadeğerli iş fikirleri sahiplerini melek yatırımcılarla bir araya getirerek pilot projeleri hayata geçirmek, yerel yönetimlerin de bu girişimcilerde kolaylaştırıcı bir misyon üstlenmesini sağlamak.

 

PİLOT PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

İlk etabı YouTube’da çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan söyleşilerle başlayacak etkinliğin  çeşitli toplantılar ve buluşmalarla sürdürülmesi planlanıyor. Bu etkinlikler Şişli ilçesinde düzenlenecek, bir panel formatından çok interaktif bir sohbet ortamı tercih edilecek ve konuşmacılarla katılımcılar arasında sürdürülebilir bir ilişki zemini yakalanması hedeflenecek. Buluşmalarda, girişimcilik ekosistemini ilgilendiren, projelendirme, yönetim, finansman, pazarlama ve benzeri konularda işin uzmanı konuşmacılar girişimcileri bilgilendirecek, sorularını yanıtlayacak. Moderasyonlu ve interaktif bir toplantıyla azami bilgilendirme ve beklentilerin karşılanması amaçlanacak.
Bu toplantıların sonunda, girişim sermayedarları ve melek yatırımcılarla genç girişimciler bir araya gelelecek ve seçilecek pilot projelere finansman sağlanacak. Bu toplantıların sonuçlarının ele alınacağı Girişimcilik Festivali ile birlikte belirlenen pilot projelere de start verilecek.

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

 

Ocak 2021: ‘Melek Yatırımcılar, Genç Girişimciler ve Start-Up’lar: Hayallerden Gerçeğe Bir Ortak Arayış’

 

Şubat 2021: ‘Buluşçu İş Fikirleri ve Piyasa Gerçekleri: Niş Sektörlerde Başarının Temel Koşullları’

 

Mart 2021: ‘Başarının Olmazsa Olmazları: Doğru Hukuk, Doğru Paydaşlar, Doğru Yönetim’

 

Nisan 2021: ‘Girişimcilik Yeni Ekonomi ile mi Sınırlı Olmalı?: Fırsatlar Bazen Klasik Sektörlerde Yenilikçi Fikirleri Bekler!’

Mayıs 2021: ‘Genç İş İnsanları ile Genç Girişimci Adayları Buluşması’

Haziran 2021: ‘Genç Girişimciler İçin Finansal Okuryazarlık’

Haziran 2021: Girişimciler Festivali

 

KÜRESEL GENÇ GİRİŞCİLİK AĞI: JCI

 

Gençlerin liderlik ve girişimcilik ruhunu besleyen ve destekleyen JCI, toplumun bütününde pozitif değişim yaratmayı hedefleyen, 18-40 yaş arasındaki gönüllülerin oluşturduğu, yaklaşık 200 bin aktif üyesiyle, 118 ülke ve 5 binden fazla şubede örgütlenmiş kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. JCI, genç bireyleri toplumsal ve ekonomik hayata katmadeğer sağlayan, sosyal sorumluluk sahibi bireyler haline getirirken; toplumda fark yaratan lider, girişimci ve aktif vatandaşları yetiştirmeyi misyon ediniyor.

Türkiye’ de 24 Şubesi bulunan JCI’ın, önde gelen ve lokomotif Şubelerinden birisi olan JCI Beşiktaş ise ismini taşıdığı bölgesinde sınırlı kalmayarak, çevre ilçeleri de kapsayarak büyümeye devam ediyor.

2015 yılında kurulan ve Avrupa bölgesinin en aktif Şubesi olan JCI Beşiktaş, 18-40 yaş arasında 39 üyeye sahip ve gitgide büyümeye emin adımlarla devam ediyor.

Daha detaylı bilgi için https://linktr.ee/jcibesiktas