YHT’de zam değil, fiyat güncellenmesi de değil, meğer indirimler kalkmış

YHT’de zam değil, fiyat güncellenmesi de değil, meğer indirimler kalkmış

Hizmetlerin özel sektöre devri konusunda tartışmaların sürdüğü Yüksek Hızlı Trende fiyatlandırma yolunda yapılan farklıkla bazı indirim uygulamaları kaldırılınca, yolculuk fiyatlarında artış yapıldı

TCDD'nin aldığı yeni kararlar ve uygulamalar,  sosyal medyada yüzde 300’e kadar zam olarak bulunurken, TCDD tek seferlik bilet ücretlerinde farklık yapılmadığını, bir takım abonmanlıkların kaldırıldığını duyurdu.

YHT konusunda alınan kararlar şöyle:

-YHT’lerde hali hazırda uygulamada olan ekonomi sınıfın belirli bir oran fazlası ile fiyatlandırılmakta olan business sınıfta tüm ticari indirimler ve fiyatsız yolcu hakkına sahip yolculardan alınan mevki farkı fiyatları kaldırıldı.

-Business vagondan bilet alacak tüm yolculardan indirimli/fiyatsız yolcu kartlarına bakılmaksızın business sınıf tam fiyatı alınacak.

-Business vagonlarda gidiş-dönüş indirimi yüzde 15 olarak uygulanmaya devam edecek.

-İnternet ve mobil satış kanallarına uygulanan yüzde 1,5 indirim kaldırıldı.

-Business biniş bazlı abonmanlıklarda 5-10 binişlik paketler ile tam genç tarifeleri kaldırılarak 15 biniş yüzde 5, 20 biniş yüzde 10 ve 30 biniş indirim yüzde 15 olarak yine tertip etti.

-Ekonomi biniş bazlı abonmanlıklarda 5-10 binişlik paketler kaldırılarak tam ve genç tarifesi üzerinden 15 biniş yüzde 15, 20 biniş yüzde 20 ve 30 biniş yüzde 25 olarak tertip etti.

-YHT business aylık abonmanlıklarda geçerli olan abonman paketleri (yüzde 50 indirimli) ile beraber Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, Polatlı-Eskişehir ve uygulanılan ve sabit olarak fiyatlandırılan Polatlı-Konya parkurlarında tam ve genç abonmanlıkları kaldırıldı.

Tüm parkurlarda geçerli tek tip yüzde 25 indirimli yeni abonman paketleri uygulamaya alınacak.

-YHT ekonomi vagonlarda aylık abonmanlıklarda geçerli olan abonman paketleri (yüzde 50 indirimli) ile birlikte Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, Polatlı-Eskişehir ve uygulanılan ve sabit olarak fiyatlandırılan paketler Polatlı-Konya parkurlarında kaldırıldı. Tüm parkurlarda geçerli tam yüzde 25, genç yüzde 50 indirimli abonmanlık paketleri uygulamaya alınacak. Anahat trenlerinde mevcut uygulama aynen devam edecek.