Yurt Gazetesi yazarı Cihan Özdemir, Merkez Bankası Başkanı'nın kim olacağını açıklamıştı!

Yurt Gazetesi yazarı Cihan Özdemir, Merkez Bankası Başkanı'nın kim olacağını açıklamıştı!

Yurt Gazetesi yazarı Cihan özdemir 7 Mart 2016 tarihli yazısında TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın yerine gelecek ismi açıklamıştı.

Yurt Gazetesi yazarı Cihan Özdemir 7 Mart 2016 tarihli "TCMB Başkanı kim oluyor?" başlıklı köşe yazısında TCMB Başkanı'nın Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya olacağını işaret etmişti.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı, 2012'den beri başkan yardımcılığı görevini yürüten Murat Çetinkaya oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası başkanlığına atanması için kararnamesinin imzaya açılması talimatını verdi.



2011 yılından bu yana Merkez'in başkanlığını yapan Erdem Başçı, Merkez Bankası'nın faiz politikası nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadının eleştirilerinin hedefi olmuştu.

Cihan özdemir'in 7 Mart'ta YURT Gazetesi'nde "TCMB Başkanı kim oluyor?" başlığıyla yayınlanan yazısının ilgili kısmı ise şu şekilde:

Bu sistemi kapitalizmin efendisi olarak kabul edilen ülkelerin bankaları yıllardır kullanıyor ve kendilerine ucuz kaynak yaratıyorlar...

Citibank, Deutsche Bank, HSBC, Commerzbank, Standard Chartered hangisinin ülkesinde şeriat yönetimi var. Köşeyi döndüler sırtımızdan...

2012 de Hazine tahvil yöntemi ile dolar bazında yüzde 6,5’dan borçlanır iken, aynı yılın başlarında sukuk ihracı ile yüzde 2,8 kira ödüyordu. Üstelik bu yöntem ile gayrimenkuller, menkul kıymete döndüğü için ekonomiye kazandırılıyor ve ekstra katkısı oluyor.

Finansal sistemin dönüşmesinden en çok rahatsız olanlar elbette ki, yüksek faiz ile halkı sömürmeye alışmış olan, 'faiz lobisi'...İstedikleri kadar rahatsız olsunlar.
Şimdilik kapitalist sistemi yıkamamış olabiliriz ama mücadeleye devam ediyoruz. Bu esnada da 'şeytandan bir tüy çekmeyi' dahi kar sayıyoruz ve halkın uygun faiz koşullarından yararlanması için elimizden geleni yapacağız.

Bu dönüşümün bir önemli handikabı ise emekleme sürecini bir türlü atlatamadığı için, konu hakkında tecrübeli yöneticilerin azlığı.

İşte bu yüzden 'faiz lobisinin' yandaş ve candaş basın içerisinden kullandığı bazı kalemler, TCMB Başkan'ı olma ihtimali olan birini Ahmet Davutoğlu' na, Ali Babacan'a yakın gibi gösteren sözde övücü haberler yapıyorlar. Bir kısmı ise cemaat ile ilişkilendirme peşinde... Böylece bu konudaki en tecrübeli ismi ekarte ederek, dönüşüme sekte vurmayı hedefliyorlar...

Geçiniz bu işleri arkadaş, bu işlerin 'piri' Çetinkaya'dır ve 19 Nisan da TCMB Murat'ına erecek... Eğer ki o da koltuğa oturduktan sonra faiz lobisinin kontrolü altına girerse bilsin ki, iki dünyada bu halkın eli iki yakasındadır...

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor ve tüm emekçi kadınların önünde saygı ile eğiliyorum.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN