Ziraat’e 1.9 milyar, Halkbank’a 1.4 milyar TL aktarıldı

Ziraat’e 1.9 milyar, Halkbank’a 1.4 milyar TL aktarıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, kamu kurumlarının 6 aylık zararı 50,3 milyar lirayı buldu. En fazla zarar 46 milyar lira ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görülürken, ikinci sırada ise kamu bankaları ve diğer mali kurumlar yer aldı.

Kamu bankalarının da aralarında bulunduğu mali kurumların 6 aylık görev zararı ise 3.4 milyar lira. Bakanlığın bütçe gider tablolarına göre görev zararları kapsamında Ziraat Bankası’na 1.9 milyar lira, Halk Bankası’na 1.4 milyar lira aktarıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe verileri ile kamunun 6 aylık görev zararları da netleşti. Görev zararları için öngörülen bütçe başlangıç ödeneği 99.5 milyar liraydı. İlk 6 ayda ise 50.3 milyar lira zararlara gitti.

Kamu teşebbüslerinin zararı toplamda 850.5 milyon lira. Tarım ve Kredi Kooperatifleri’ne 6.5 milyon lira verildi. Zararlarının büyük bölümü ise 844 milyon lira aktarılan Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait. Kuruma, ocakta 94 milyon lira, diğer aylarda da 150’şer milyon lira aktarıldı.