Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Eşşek koyunlar

        Aşırı süper ligimizin üçüncü haftası idi. Gençlerbirliği – Alanyaspor maçı 0-0 bitmişti, kaleyi bulan şut sayısı yalnızca iki taneydi. Sanki bir Tolunay Kafkas – Aykut Kocaman maçı gibiydi, kâbustu. “Fransa hatta Yunanistan Ligi gibi mi olacağız ey kosmoz!” dedimdi içimden. 

         Haftalar geçti; kosmoz bana bir derbiyle seslendi: Fenerbahçe’nin 2-0 kazandığı Galatasaray derbisinde kaleyi bulan şut sayısı 3’tü. Evet, üç. Bildiğin üç. 
         Sorsanız; bir şekilde Fenerliyim, sevinmeliyim di mi? Koskoca Galatasaray kalemize gelemedi diye övünmeliyim... Ama bir futbolseverim, futbol izlemek isterim. Ne yazıktır ki yoktu futbol filan. Yorumcular De Souza’yı övdü, Tolga Ciğerci ve De YOK üzerinden maçı analiz(!) ettiler. Önliberolar üstünden maç konuşuldu. 
         Meşhur bir edepsiz tweet vardır; hayvan hakları savunucularını sorgular. Bu memlekette tecavüze uğrayan binlerce eşeği neden konu etmiyorsunuz, denir özetle. Koskoca derbide kaleyi bulan üç şut var; iki golden biri penaltı. Beşiktaş olmasa top yapmak isteyen takım yok ligte. Ama yüceltmek istersen her skor ayrı bir zafer..!
         Bana denilse ki beş yıl öncesi… Robin Van Persie Türkiye’ye gelecek, hem de Fener’de oynayacak, n’aparsın?! Soluk almadan izlerim derdim herhalde. Okocha futbola geri dönmüş haberi kadar heyecan sebebi olurdu benim için. Şu an ise RVP’nin iki gol attığı bir GS derbisinin ardından futboldan soğumuş haldeyim. Sizlere 3-2 biten Tottenham – West Ham United gerçek derbisinin özetini tavsiye etmek geliyor içimden. Ya da Yaya Toure geri döndü, ilk maçında iki gol attı, haberiniz var mı diye sormak istiyorum.
          İnanılması güç olaylar silsilesi bu kadarla kalmıyor. Süper ötesi ligimizin yayın hakları senelik 500 milyon dolardan gitti. Katarlı dünya devine önce Digitürk verildi. Aslında daha öncesi de var kanımca. Katarlılar, İstanbul, hükümet, AKP gibi anahtar sözcükler verebilirim yalnızca. Gerisini yazacak, büyük resimden bahsedecek yürek bende yok. Zira ülkede muhalif her beyan, her soru tehlikeli. Sorgulamak; orada şunu verdiler, burada bunu rica ettiler Mİ ACABA bile demek çok sakıncalı. 
***
          Hafta arası Avrupa maçlarımız var. İstanbul’a misafir olacak olan Benfica kanımca Beşiktaş’a yenilmez zira sakatları döndü artık. Raul Gimenez ikinci yarı girip golünü atabilir örneğin. Napoli, son maçta Benfica deplasmanına gideceği için Kiev’i yener ama oran 1,25. Avrupalılar ne şanslı, böyle garanti bir maça hem tek maç hem de 1,50’den oynuyorlardır kesin… Aynı şekilde Fenerbahçe’nin de Zorya’yı yenmesi kesin ama oran yine 1,25. Bahis tekelinin sürmesini sağlayan, dolaylı vergide dünya birincisi ülkemin yüce büyükleri; çok yaşayın e’mi!
           “1,25’lik oranlarla Don Kişotluk yaparım ben” diyen olursa diye bir üçüncü maç verelim: Steaua Bükreş – Osmanlıspor maçı muhtemelen ALT bitecektir, oran: 1,55. 

Önceki ve Sonraki Yazılar