İtinayla zehirleyen lezzetli olduğu kadar tehlikeli yiyecekler

Eskilerin, “Çok sevdiğiniz bir şeyden küçük bir parça bile sizi iyi hissettirmeye yeter” sözünü duymuşsunuzdur Ancak konu bazı yemeklere geldiğinde korkarım ki sizi değil iyi hissettirmeyi öldürebilirler bile. Şaşırtıcı bir şekilde, patates gibi günlük beslenme alışkanlığımızın demirbaşları arasında sayılabilecek gıdalar bile dikkatli olmadığımız zaman ölüme yol açabilir.

Hele bir de damak tadınız doğulu gurmelerce oldukça beğenilen Japon kirpi balığı gibi daha egzotik tatlara kayarsa, yemek adeta mutfakta oynanan ölümcül bir Rus ruletine döner. İşte okuduktan sonra bir daha yediğinizde ya da size önerildiğinde muhtemelen bir kere daha düşüneceğiniz zehirli yiyecekler.

Liste başını tabii ki tahmin edileceği gibi mantar çekiyor. İnsanları zehirleyen ve karın ağrısı, bulantı, aşırı susuzluk gibi ani belirtilere neden olan bazı mantarlar Türkiye’de en çok “köygöçüren” ve “kızıl göbek” adıyla rastlanıyor. N







